Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

SEVI - магнит за големите рок сцени

 

 Група SEVI отпразнува 14 години заедно  със страхотен концерт, нов албум и свежи попълнения. „Чувстваме се като тийнейджъри и всичко може да се очаква от нас в тази възраст”, споделя с усмивка Светлана Близнакова.  Тя е дама със завладяващ глас и присъствие, която ни поднася рок на световно ниво. 

 SEVI вече стартираха шеметната си година с незабравим рожден ден, който се състоя на 22 март в столичен клуб. „Бяхме малко притеснени как ще се възприемат новите хора. Получи се много емоционален концерт. Смените в състава са неизбежни. Аз съм щастлива, че с всички оставаме приятели. Винаги може да пием кафенце, да си говорим за живота и да споделяме бъдещи проекти”, казва Светлана.

 Зад барабаните застава 18-годишният Петър Петров. Една много млада надежда, но с много потенциал.Той се свързва с групата и сбъдва мечтата си да бъде част от SEVI.  Другият нов член, който изобщо не е за подценяване по думите на певицата е Камен Ангелов - китарист, познат от няколко музикални проекта.

 В ефира на Радио Пловдив Светлана представи  новото издание “Genesis”, което събира всички нюанси на изминалите три години. „Песните са отражение на нашите емоции. На въпросите, които си задаваме. В какъв свят живеем и защо все повече не пасваме в него? Свързани сме посредством всякакви технологии, но сме все по-самотни”, казва Севи.

 Специално участие в "Genesis" взимат Джони Джиоели (Axel Rudi Pell, Hardline), финландския барабанист Мирка Рантанен (Circus of  Rock), италианския барабанист Енрико Валенте, мултиинструменталистката Александра Зернер. Една от най-емоционалните нови песни се казва  "World That Doesn’t Fit“. Видеото отчита рекорден интерес. Композицията е  на Светлана Близнакова и Рали Велинов, а миксът и мастерингът са дело на италианския продуцент Марко Барусо.

 Част от албума е и песента „Drowning”, която групата издаде заедно с Johnny Gioeli  през 2022г. С американската звезда  се срещат на фестивал в Стара Загора през 2019 г. “Химията беше моментална.Той крещеше от емоция след нашето представяне. Веднага разменихме контакти и започнахме да плануваме съвместен дует”, споделя Севи. Заедно имат три записани песни, а в момента работят по нов сингъл. SEVI  и Johnny Gioeli ще гостуват през юли във Враца, а през септември месец ще се качат на сцената в Чирпан. След това им предстои турне с групата Hardline в Швейцария.

 
 Не пропускайте да се насладите на  SEVI и тук в Пловдив. На 26.07.2024г. групата  ще гостува на фестивала Hills of Rock. Sevi  ще свирят и на голямата сцена на шотландския фестивал Winter Storm през месец ноември.  Те се присъединяват и към английския Planet Rockstock, който ще се проведе няколко дни по-рано.Това е 11-то издание на фестивала, а сред хедлайнърите са Uriah Heep. 

 „Вълнуваме се, защото ни предстои много работа тази година и репетираме усилено”, сподели певицата. А едно от желанията й е да завърши своя втори солов албум. 

Цялото интервю със Светлана Близнакова може да чуете в звуковия файл.







По публикацията работи: Августина Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Финалът за Суперкупата ще е на стадион "Христо Ботев" на 3 юли

Финалът за Суперкупата на България между шампиона Лудогорец и носителя на купата Ботев Пд  ще се проведе на 3 юли, сряда на стадиона на канарчетата в Пловдив. Двата отбора са дали принципно съгласие пред Спортно-техническата комисия към БФС сблъсъкът за трофея да се изиграе седмица преди старта на участието им в евротурнирите. От Разград пък са приели и..

публикувано на 17.05.24 в 18:02

Първа аула не побра желаещите да видят Стефка и Глушков

Легендарната ни лекоатлетка и президент на БОК Стефка Костадинова и служебният министър на спорта и легенда на баскетбола Георги Глушков станаха важна част от честването на Деня на спорта в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Първа аула в новата сграда се оказа твърде малка за тълпящите се студденти, които искаха да видят и да чуят..

публикувано на 17.05.24 в 15:09

MOVE WEEK 2024 предстои в края на май

В периода 27 май - 2 юни в Пловдив и на територията на цялата страна ще се проведе 13-о издание на Европейската седмица на движението и спорта, разпознаваемо като MOVE Wеек. Активната седмица е ежегодно събитие и част от кампанията NowWeMOVE, която има цел да промотира ползите от физическата активност и да повиши информираността относно опасностите,..

публикувано на 17.05.24 в 13:43

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

Пред многохилядна публика тимът на футболен клуб „Ботев“ показа четвъртата Купа на България от балкона на Община Пловдив. Точно в 19,12 часа – годината на създаване на отбора, многобройните привърженици, събрани на площад „Стефан Стамболов“ аплодираха бурно традиционното вдигане на трофея от победителите. Пищна заря, на моменти заглушавана..

обновено на 16.05.24 в 22:22

Габриела Петрова спечели тройния скок на "Самарско знаме"

Габриела Петрова постигна най-добрия си резултат в тройния скок на открито от 3 години насам. Лекоатлетката на Локомотив  (Пловдив) победи на турнира "Самарско знаме" с 14.19 м, въпреки студеното време в Стара Загора. Възпитаничката на Атанас Атанасов регистрира четири успешни опита, всички над 14 м. Това бе своеобразно завръщане за Петрова, която е..

публикувано на 16.05.24 в 18:10