Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Труд почисти коритото на река Пясъчник

Коритото на река Пясъчник в рамките на Труд е почистено от храсти и върби, които потенциално застрашаваха населението.

Повече от 500 метра по поречието на реката вече са разчистени от израснали дървета, които създаваха опасност до затлачвания при обилни валежи. Заедно с дървесната маса са разчистени и отпадъци, които представляваха риск и замърсяваха околната среда.

За близо две седмици обраслото речно легло бе почистено. Вече няма опасност реката да прелива и да наводнява улици и къщи при обилни валежи или изпускане на води от язовир „Пясъчник“, заяви кметът на Труд Спас Стайков. Той уточни, че през последните седмици реката е била суха поради неналичие на водни запаси в язовира, което е подпомогнало разчистването на дървесната растителност от коритото й.

Седем нерегламентирани сметища в селото също са почистени. От тях са премахнати излезли от употреба гуми, пластмасови опаковки, стари дюшеци и санитария, битови и строителни отпадъци. От незаконните депа са извозени няколко камиона от сметоизвозващите компании. Процесът по почистването ще продължи и след великденските празници.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Засега въздухът над Пловдив е безопасен, но се очаква нов пик на замърсяването

Напълно овладян е пожарът на сметището в Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева,  след заседанието на кризисния щаб от мястото на бедствието тази сутрин. Очакванията са то  да бъде окончателно  погасено до края на днешния ден.  Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съобщи ,  че според..

обновено на 03.08.24 в 10:50

"ТУКА Е ТАКА" - събира младежи в Чепеларе на двудневен фестивал

Младежкият фестивал "ТУКА Е ТАКА ФЕСТ ще превърне днес и утре красивия градски парк на Чепеларе в арена за забавления и танци на открито. Третото поредно издание на добиващия широка популярност двудневен фест ще радва жителите и гостите на родопското градче с разнообразна програма. Очаквайте рап с WOSH MC, RIBOKA, FEIS, реге със SEN I& THE..

обновено на 03.08.24 в 10:49

Гореща събота, отново високи температури

НИМХ издаде поредното предупреждение за опасно горещо време днес за 18 области в страната. Сред тях са Пловдив и Пазарджик.  Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевична..

обновено на 03.08.24 в 09:21

41 сигнала за пожари само за ден (петък) в Пловдивско

Овладян е пожарът в открита база за изкупуване на черни и цветни метали в кв. "Изгрев". На място работиха пет пожарни автомобила и автомеханична стълба.  Пожарът е възникнал в късния следобед по време на работа.  Няма пострадали.  41 са сигналите за произшествия, получени в петък в Пожарната в Пловдив, от тях 30 са приключени. 

обновено на 02.08.24 в 21:35

В Пловдив вече се диша нормално, но утре сутрин пак се очаква обгазяване

Постепенно се нормализира обстановката в населените места, засегнати от обгазяването от пожара в депото край Цалапица, съобщават от областната администрация в Пловдив.  Съдържанието на фини прахови частици, както и на съединението бензен във въздуха е в норма, съобщи областният управител Христина Янчева. Продължава гасенето на пожара в депото за..

обновено на 02.08.24 в 21:33