Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

| обновено на 02.05.24 в 12:23 | Интервю
3
Снимка: Соня Станкова

"Стратегически аспекти на маркетинга" е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев. Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от Южен-Централен район за планиране. Авторът е предложил собствен модел за информационно осигуряване на процеса на сегментиране, таргетиране и позициониране, за който вярва, че е сърцевината на стратегическия маркетинг. Книгата е безплатна за маркетолози, колеги, приятели и студенти на Любомир, който е и бивш журналист от екипа на Радио Пловдив. Целият хартиен тираж на книгата авторът подарява на своите съмишленици, а в интернет книгата само за 2 дни има над 400 разглеждания и тегления, защото е безплатна. Хартиеното копие вече е подарено на някои студенти на д-р Стойчев от филиала на ПУ в Смолян.

Любомир Стойчев е доктор по икономика и управление във Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“ от 2017 г. Води упражнения и лекции по маркетинг, комуникационна политика, пиар, взаимоотношения с медиите. Във филиала на университета в Смолян преподава стратегически и индустриален маркетинг. Авторът е бил редактор, водещ и репортер в БНР – Пловдив, както и експерт по връзки с обществеността и медиите на Община Пловдив и също на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата. Научни интереси: маркетингова комуникация, PR, B2B маркетинг, стратегически маркетинг, масмедии, дигитален маркетинг.

Какво провокира д-р Стойчев да подарява книгата му за маркетинг на неговите студенти? Може да чуете повече от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

С мащабни проекти район "Тракия" отбелязва своя празник

Точно днесе и празник на най-младият район на Пловдив, а именно „Тракия“, който става на 51 години. Първите блокове там са построени през 1973-та година за да се отговори на разрастващият се град и преодоляване на жилищната криза. Днес увеличаващите се жилища в района създават и проблем с паркирането, но поставят и въпросите, свързани с..

обновено на 06.08.24 в 11:23

Време е партиите да разберат, че НС не е кварталният пясъчник

Не е изненада, че отново отиваме на предсрочни избори, защото партиите още от предишните си постлаха толкова късо одеялце, на което не могат да се съберат всичките им амбиции, каза в предаването "Точно днес" политологът Любомир Стефанов. Политическите ни партии не разбират връзката между гражданите и управлението, дупката между обещанията и..

публикувано на 06.08.24 в 10:34

36 училища в Пловдив и областта с нови класни стаи

36 училища от Пловдив и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Общият брой на одобрените за страната е 426.  Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване..

обновено на 05.08.24 в 16:40

ПУ е домакин на международен семинар на българисти

Студенти и докторанти от 10 държави се включиха в Международния семинар на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, който продължава до 10 август. Най-далечният участник е от страната на изгряващото слънце – Япония. Събира ги една обща страст - изучаването на българския език, историята и културата на страната ни. Темата на семинара е..

публикувано на 05.08.24 в 11:30

Носенето на маски при мръсен въздух е въпрос на манталитет

На фона на бушуващите през лятото пожари и замърсяването на въздуха в края на миналата седмица заради горящото депо за отпадъци в Цалапица говорим за здравната цена на мръсния въздух и знаем ли как адекватно да се предпазим в такива ситуации. Разговорът е с доц. Владимир Ходжев, началник на клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ „ Св. Георги“...

публикувано на 05.08.24 в 11:23