Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моника Балаян представя "Хиперсъзнание" в Пловдив

Замислялили сте се някога защо мозъкът ни спира, когато сърфираме в телефона или, когато сме гневни защо спира да функционира? Защо се храним нездравословно, защо мнозина спекулират с с вредни навици, защо допускаме натрапчивите мисли за провал, болести, страхове да ни завладеят? Защо? Защо? Защо? Толкова много "защо" объркват живота ни. А можем ли да променим нещо в цялата тази бъгната система? Добрата новина, днес в ефира на Радио Пловдив ни поднесе професор Моника Балаян. Как да се върнем на пистата към успеха не само в личен, но и в професионален план, ще открием на страниците на новата й книга "Хиперсъзнание" написана в сътрудничество с журналиста Петя Минкова. Дългогодишните изследвания на Моника Балаян и натрупаният опит на Петя Минкова се обединяват по неповторим начин в тази книга. Тя е за тези, които са се убедили, че старите методи не работят, и търсят нещо ново и революционно - книгата съдържа иновативни техники и конкретни практики, с които може да се препрограмира подсъзнанието. Тя е за всички, които искат да впрегнат тази стихия - неосъзнатата сфера - да работи за тях, а не срещу тях. С нея ще разберем колко различни програми в подсъзнанието ни блокират - със страхове, с мързел, с преяждане, с хаос в личния живот, с натрапчиви мисли за провал, с болести и т.н. Тази уникална система се базира на древни знания, които Моника открива - Матенадаран - едно от най-големите хранилища за ръкописи от зората на цивилизацията, и на съвместни изследвания с професори от Института по физиология Орбели. Поводът да поканим психолога Моника Балаян е предстоящата премиера на "Хиперсъзнание" на 7-май от 19:00 в Дома на културата. Събитието е с вход свободен. 

От книгата ще научите още, че подсъзнанието определя 98% решенията ни и едва 2% от тях са плод на дълбоко осъзнаване. Затова тя съдържа иновативни техники, базирани на научни изследвания за препрограмиране на подсъзнанието как то да работи в наша полза, а не срещу нас. Някои от тези техники, ще можете да изпробвате лично по време на самата премиера. 

За новаторските си проучвания и резултати през 2023 г. Моника Балаян е обявена за Психолог на годината, а за големия ѝ принос в психологията ѝ е присъдено званието почетен професор на WAPA (World Association of Performing Arts). 

Петя Минкова от 1995 г. е журналист, до 2022 г. е зам. главен редактор на вестник 168 часа, от 2023 г. е част от проекта 24 часа - 168 истории, а от 2018 г. е зам. главен редактор на списание Космос, където работи с едни от най-изявените учени в света. 

По публикацията работи: Станка Лазарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

обновено на 23.07.24 в 08:13

ГХГ показва картини на Георги Такев

Градска художествена галерия - Пловдив представя художника Георги Такев (1952 - 2022 г). Той е  малко познат у нас, но разгърнал своя талант главно в Германия, където прекарва голяма част от живота си. Изложбата е озаглавена "Завръщане" и е разположена са двата етажа в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър I“ №15) . Ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 08:10

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 0.07.2024г.  бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Дипти Капур. Ерата на порока. 686 стр., 6А, Orange  books2024. Джилиан Кантор. Призраците на миналото. 304 стр., ок. 5А, Плеяда, 2024. Роберта Грегорио. Капри завинати. 288 стр., ок. 4а, Ера, 2024...

публикувано на 22.07.24 в 12:55

ГХГ представя "Завръщане" на Георги Такев

Градска художествена галерия - Пловдив представя художника Георги Такев, малко познат у нас, разгърнал своя талант главно в Германия, където прекарва голяма част от живота си. Тя е озаглавена "Завръщане" и от 23 юли до 21 август 2024 г.    на двата етажа в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър  I “ №15)  ще бъдат изложени повече от..

публикувано на 22.07.24 в 11:24

Откриха голяма лятна сборна изложба в галерия "Аспект"

Голяма лятна сборна изложба е открита в галерия "Аспект". За нея разказва галеристката Олга Петрова . "Общи изложби обичам да правя, защото винаги са любопитни и интересни. Те са на принципа "за всекиго по нещо", а всеки посетители може да открие нещо, което му харесва, и да види нещо, което е различно". Авторите са много различни като стил,..

публикувано на 22.07.24 в 10:25