Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеймс Уайли Трио с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

| обновено на 08.05.24 в 14:12 | Интервю

„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани на следващото си събитие от програмата за този сезон – концерт на Джеймс Уайли Трио. Концертът е на 8 май,  от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. 

Джеймс Уайли Трио (James  Wylie Trio) е в състав: Джеймс Уайли – саксофон, Михаил Иванов – контрабас и Алекс Лулудис – барабани.

Новозеландският саксофонист Джеймс Уайли, базиран в Европа през последните десет години, води новосформираното си трио в България за първи път, предлагайки микс от оригинални композиции на тримата артисти, вкоренени в джаз традицията плюс няколко изненади и провокации, вдъхновени от неговите лични пътешествия и превъплъщения в традиционната музика на близкият изток и Балканите.

Алекс Лулудис и Михаил Иванов са международно признати музиканти, които не се нуждаят от представяне на българската публика. Артистите от триото обещават провокативен, мултикултурен скок от историческия и вдъхновяващ контекст на музикалната традиция на изтока със средствата на съвременното музициране, преминаващо границите между познатото и непознатото, представяйки на публиката нов поглед върху импровизираната музика, направо в сърцето на Балканите.

„Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

В програма "Точно днес" разговаряме с артистичния директор на "Камерна Сцена Пловдив" джаз музиканта Петър Салчев. Може да чуете повече от звуковия файл по темата!

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

БНР празнува 24 май с литературно четене на журналисти- писатели

Журналистите - писатели от БНР ще отбележат празничния 24 май с участие в предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев". Специално издание на "Артефир", което се излъчва от 12.00 до 14.00 часа, е под мотото "Радио ПЕН Клуб".   Литературното четене, организирано от БНР и програма "Христо Ботев", е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 14:17

Премиера на пети том на "Великите европейци" в Радио Пловдив

Петият том от книжната поредица "Великите европейци" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив на 15 май, сряда, от 18.00 часа . "Ако се чудите къде през кампанията за европейските избори ще научите най-много за Европа, не разчитайте на кандидатите за евродепутати, а заповядайте в Радио Пловдив", отправя поканата към..

обновено на 15.05.24 в 11:26

Студенти от ПУ представят свои картини в Радио Пловдив

Студенти от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", катедра "Естетическо възпитание" от специалностите "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" и "Графичен дизайн с реклама", откриват изложба в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията включва живопис, графика и смесени техники под ръководството на проф...

публикувано на 09.05.24 в 07:43

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 01.05.24 в 08:48

С концерт на Борислав Ясенов започва 14 сезон на "Камерна сцена Пловдив"

14-ят сезон на "Камерна Сцена Пловдив" е посветен на съвременните тенденции, мултикултурните колаборации и провокации, съобщават организаторите на събитието, като поясняват, че  фокусът в този сезон е върху млади, талантливи, както и вече доказали се артисти на европейската алтернативна джаз сцена. След изключително успешния тринадесети..

обновено на 25.04.24 в 06:11