Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" е шампион за 13-ти пореден път

"Лудогорец" ликува като шампион
Снимка: ПФК Лудогорец 1945

"Лудогорец" стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига.

"Лудогорец", който имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за да си подпечата титлата, започна ударно и поведе още във втората минута, когато Квадво Дуа получи топката в наказателното поле от Бърнард Текпетей и преодоля Густаво Бусато с удар по земя.

В 34-та минута реферът Волен Чинков показа директен червен картон на Брайън Кордоба за удар в лицето на съперников играч, но след намеса на ВАР и консултация с екрана край тъчлинията правилно намали наказанието на жълт картон.

Веднага след това "червените" изравниха чрез централния нападател Фернандо Каранга, който се възползва от неразчетено излизане на вратаря на "Лудогорец" Серджио Падт и хладнокръвно го прехвърли от далечно разстояние.

Няколко минути след почивката капитанът на разградчани Антон Недялков, който пропусна голяма част от сезона заради контузия, даде нова преднина на своите. Той стори това със страхотен изстрел по диагонала, който не остави шансове на Бусато. В 58-та минута Чинков отсъди дузпа за домакините за игра с ръка на Каранга в наказателното поле, а Дуа с лекота реализира от бялата точка за 3:1.

При празнуването на гола Дуа влезе в конфликт с Бусато, който доведе до масово меле с участието на повечето играчи. В блъсканицата Каранга удари с юмрук Сон по лицето, след което бе повален на земята от Текпетей. Каранга и Текпетей получиха червени картони, докато Дуа и Амос Юга бяха декорирани в жълто.

До края на мача не паднаха повече голове и "Лудогорец" победи ЦСКА за трети път през сезона, за да продължи историческата си доминация в българското първенство, докато за "червените" до края на сезона остава битката с Черно море за втората позиция, която гарантира участие в Лигата на конференциите през следващия сезон. 


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36