Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща, посветена на традициите и историята на Българската армия

Военният министър се среща с ученици в Пазарджик

Възпитаници на Професионалната гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик ще представят изследванията си за историята на 27-ми пехотен Чепински полк

| обновено на 15.05.24 в 06:29

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще се запознае с изследователската дейност на учениците от Професионална гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик, посветена на историята на 27-ми пехотен Чепински полк. По покана от директора на гимназията Иванка Ваклинова военният министър ще присъства на откриването на училищен кът и представянето на ученически сборник, посветен на Чепинския полк.

Ще бъдат представени ученически материали за военнослужещи от полка, който е сформиран предимно от населените места на територията на сегашната Пазарджишка област и участва в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни. Министърът ще разговаря с учениците за значението на историята и традициите в Българската армия.

Срещата е част от дейностите по проекта от Националната програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“. 


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар в апартамент в Пловдив заради неизправна газова бутилка

Неизправна газова бутилка причини пожар в апартамент в блок 67 на бул. „Пещерско шосе“. Обитателката на жилището е откарана в болница, няма информация за състянието й.  Инцидентът стана по обяд днес, а към 12:15 ч. на място бяха изпратени две пожарни коли от Първа РСПБЗН-Пловдив. На място пристигнаха също екипи на полицията и Спешна помощ...

публикувано на 09.06.24 в 15:03

Гласоподаватели са объркани заради разместени секции

В пловдивското училище "Васил Петлешков" гласоподавателите са объркани да намерят секциите си, тъй като тук гласуват и избирателите от училище "Елин Пелин". Това се е наложило заради ремонта на училището. Според хората секциите са тотално разместени, а тези за училище "Елин Пелин" са на третия етаж и няма указателни табели за да ги намерят. По думите им..

публикувано на 09.06.24 в 14:10

Галъп отчита по-висока активност за избор на ЕП отколкото за НС

15.6% е избирателната активност за НС към 13 ч. днес. Това показват данните на  "Галъп интернешънъл болкан". Тя е малко по-ниска спрямо предходните парламентарни избори на 2 април 2023 г., когато е била 10.3%. Към 9 ч. днес беше измерена 4% избирателна активност. За Европейски парламент избирателната активност към 13 ч. е 16.2%.

обновено на 09.06.24 в 14:09

РИК-Смолян отхвърли сигнал за агитация в СИК на кметове в община Доспат

РИК – Смолян отхвърли като неоснователен сигнал, че в  Доспат  и  селата Змеица, Барутин, Любча, Црънча кметове и представители на държавни институции присъстват в изборните помещение. Според жалбоподателите това е недопустимо и оказва влияние върху волята на избирателите. В решението си РИК заявяват, че според Избирателния кодекс органите..

публикувано на 09.06.24 в 14:07

Под 8% е активността в област Пазарджик до 11 часа

7,86 е избирателната активност към 11 часа в област Пазарджик. По данни на РИК най- ниска е активността в община Брацигово – 5,46%, следвана от общините Пазарджик и Велинград с  6,8 на сто. Най- много избиратели са гласували в Сърница – 17%, следвани от Лесичово, Батак и Стрелча. Общият брой на гласувалите до 11 часа за Народно събрание е 19..

публикувано на 09.06.24 в 13:29