Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ральо Ралев осъди държавата в ЕСПЧ за 5 200 евро

Европейският съд по правата на човека осъди държавата за ареста на бившия кмет на пловдивския район Северен Ральо Ралев. Днес правителството одобри изплащането на 5 200 евро на Ралев за нарушение на презумцията за невинност.

През 2019 г. той е арестуван за подкуп, който е поискал в качеството си на районен кмет. Жалбата съдържа оплаквания относно изказвания от страна на Прокуратурата на пресконференция и съдържанието на определението, с което националният съд е наложил мярката му за неотклонение задържане под стража.

Към настоящия момент наказателното производство срещу жалбоподателя се разглежда на първа инстанция от Окръжен съд -Пловдив. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арсений е новият Сливенски митрополит

Светият Синод на Българската православна църква избра знеполският епископ Арсений за нов Сливенски митрополит. Той получи гласовете на седем от духовниците. Кандидатите за поста на сливенски митрополит бяха двама - знеполският епископ Арсений и мелнишкият Герасим. За Арсений гласуваха Великотърновски Григорий, Плевенски Игнатий,..

публикувано на 26.05.24 в 11:03

Ограничават трафика заради мача Локомотив Пловдив - ЦСКА София

Временна организация на движението се въвежда довечера заради футболния мач "Локомотив" (Пд) – ЦСКА, който започва в 20:30 часа на стадиона в парк „Лаута“,  съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".  По преценка на „Пътна полиция“ изцяло или поетапно ще се спира трафика по  улиците “Лев Толстой”, “Проф. Цветан..

публикувано на 26.05.24 в 10:08

Асеновград чества своя празник

Проявите започват с отслужването на света литургия в църквата „Св. Николай Чудотворец“. По-късно ще бъдат поднесени цветя пред паметника на цар Иван Асен ІІ и тържествено ще бъде издигнат националният флаг. Кметът на общината д-р Христо Грудев ще произнесе слово и ще награди с почетни звания изявени граждани. През целия ден са предвидени..

публикувано на 26.05.24 в 08:25

Двама кандидати за кмет на Панагюрище

Двама са регистрираните кандидати за кмет на Панагюрище, съобщават от общинската избирателна комисия. Извънредните частични местни избори ще се проведат на 23 юни, след като Върховният административен съд касира избора за кмет през ноември миналата година. На 23-ти юни  в битката за кметския пост отново един срещу друг ще застанат кандидатът на ГЕРБ..

публикувано на 25.05.24 в 10:17

Увеличават заплатите в УМБАЛ "Свети Георги"

УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив увеличава заплатите на своите служители със задна дата от 1 април, съобщават от лечебното заведение. Това стана чрез анекс към Колективния трудов договор.  Увеличението на брутните заплати ще бъде средно с 13%, в зависимост от категорията персонал.   След промените, основните заплати на лекарите със специалност..

публикувано на 25.05.24 в 09:57