Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР празнува 24 май с литературно четене на журналисти- писатели

Журналистите - писатели от БНР ще отбележат празничния 24 май с участие в предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев". Специално издание на "Артефир", което се излъчва от 12.00 до 14.00 часа, е под мотото "Радио ПЕН Клуб".  

Литературното четене, организирано от БНР и програма "Христо Ботев", е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.  

Радио Пловдив ще бъде представено от поетите Стоян Терзиев и Петър Краевски, които ще прочетат свои стихове в ефир.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Радио Пловдив и "Христо Ботев" излъчват концерта на филхармонията на Залцбург

Филхармонията на Залцбург съвместно с български музиканти от „Франк Мартен плейърс“ представят в Епископската базилика на Филипопол два идентични концерта на 24-ти и 25-ти септември. Събитието е в рамките на Международния интерактивен фестивал „Тримонтиада“ 2024. В програмата с диригент Елизабет Фукс (Австрия) и солисти..

публикувано на 24.09.24 в 10:15

Димитър Ненкин представя "Ретроспекция" в Радио Пловдив

Художникът Димитър Ненкин открива в Културния център на Радио Пловдив изложба – живопис.  Заглавието й е „Ретроспекция“.  Майсторът на пейзажа продължава да работи в предпочитания стил, но сега добавя и платна рисувани с пастел. В рисуването на пейзажа догонвам себе си , казва подвластният на обаянието на родния Асеновград художник...

обновено на 24.09.24 в 09:34

Ирина Гърдева с изложба "40/40" в Радио Пловдив

Ирина Гърдева ще открие самостоятелна изложба живопис "40/40" в Културния център на Радио Пловдив на 02 септември, понведелник.. "Изложбата е изградена около формалната рамка всички работи да бъдат с размери 40/40 см, маслени бои, платно. Броят на картинитите също е около 40", пояснява художничката. Изложбата "40/40" ще продължи до..

публикувано на 29.08.24 в 11:23

Jens Düppe - egoD с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

Началото на джаз концерта, който е част от проекта "Камерна сцена Пловдив", е на 16 август, петък, от 20.00 часа.  EgoD -  Jens Düppe е “един от най-иновативните представители на импровизираната музика в Германия” (Jazzzeitung). Креативният му потенциял се мултиплицира непрекъснато в създаване нови проекти, и мултидисциплинарни артистични срещи...

публикувано на 15.08.24 в 11:20

Квартетът на Айрис Дженстър в Първо студио на Радио Пловдив

Запознайте се с Айрис Дженстър, уникален талант в света на джаза. Квартетът й ще свири в четвъртък, 15 август, в Първо студио на Радио Пловдив в рамките на "Камерна сцена Пловдив". Айрис Дженстър е родена и израснала в Калифорния, но на дванадесетгодишна възраст замуна САЩ с Нидерландия, което ѝ позволява да съчетае неповторимо влиянията и от..

обновено на 15.08.24 в 08:43