Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци учат младежи на емоционална интелигентност

| обновено на 31.05.24 в 17:19 | Интервю

Уъркшопът "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" е събитие на асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“, което ще се проведе в Младежки център Пловдив, на 8-и юни. Началото е в 11 часа.

Доброволците Лилия, Гергана и Севил са водещи на уъркшопа, който ще бъде с продължителност от час и трийсет минути. Тяхна е и идеята за така поставената тема за емоциите. Познаваме ли емоциите си? Владеем ли ги или ги потискаме. Как влияят те на взаимоотношенията ни с околните? Това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани, в рамките на работилницата. Предвидена е и практическа част. Записването за участие е до 3-ти юни, като капацитетът на работилницата е до 15-16 човека. Изискването, за да вземете участие в уъркшопа е, да сте на възраст над 16 години. След края на срока за записване, всеки регистрирал се ще получи имейл от projects@bbbsbg.org, с потвърждение за регистрацията. 

"Емоционална интелигентност и взаимоотношения" е част от поредица работилници за психично здраве, които ще се провеждат ежемесечно до края на 2024 година, в рамките на проекта "Зад усмивките", които се изпълнява от Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България", в партньорство с Асоциация на студентите по Фармация - България. На страницата, на Асоциацията, както и на фейсбук страницата ѝ, може да се информирате за предстоящи събития. 

„Интересното е, че в тази кампания, както и в много кампании на нашата организация, идеите идват от доброволците. Кампанията, която е до края на годината се изпълнява от доброволци, които ние сме обучили. Те са генераторът на нашите идеи. По тяхно предложение, на 8-и юни, се спираме на тази тема, по няколко причини. Всъщност, емоционалната интелигентност и умението да разпознаваме, и регулираме емоциите си влияят върху много други аспекти на живота. Малко или много, започват да се превръщат в част от така наречените умения на 21 век. Ние считаме, че щом млади хора, като нашите доброволци, са идентифицирали това като важна тема, то най-вероятно тя би била важна и за останалите млади хора. Кой може да се включи? Дефинирали сме над 16 години нагоре, не сме поставяли горна граница. Нашето разбиране за млад човек е до 30-35 години така, че всеки в този диапазон може да се включи в уъркшопа. Имаме арсенал от различни теми, до момента, но те ще се определят месец за месец. Ще има уъркшопи, които покриват теми като – техники за дишане, медитация, както и други инструменти за допълнително справяне със стреса“, разказва Юлия Петкова, координатор към "Голям брат, Голяма сестра - България".

За летните месеци, от Асоциацията предвиждат и работилници изнесени навън, но тези събития предстои да бъдат уточнени и финализирани като идея, и организация.

Юлия Петкова е гост в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл. 


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Топалова остана на крачка от основната схема на Уимбълдън

Гергана Топалова не успя да се класира за основната схема на тенис турнира от Големия шлем - "Уимбълдън". Пловдивчанката отстъпи в третия кръг на квалификациите с 1:6, 3:6 на №134 в световната ранглиста Пана Удварди от Унгария. Срещата продължи 73 минути. В първите два кръга Топалова елиминира със 7:5, 6:4 №155 в световната ранглиста Ела Зайдел от..

публикувано на 27.06.24 в 18:00

Билетите за двубоя на Ботев срещу Марибор вече са налични

Билетите за двубоя на Ботев (Пловдив) срещу Марибор от I квалификационен кръг на Лига Европа са вече в продажба. Срещата ще се изиграе на 11 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Привържениците на „канарчетата“ могат да закупят своите билети онлайн на kolezha.bg, от касите на стадиона, които ще работят от 10 часа до 18 часа в делничните дни и от..

публикувано на 27.06.24 в 17:49

Локомотив закри първата си контрола

Представителният отбор на Локомотив Пловдив ще изиграе утре, 28.06 първата си контрола от своята лятна подготовка. Съперник на “черно-белите” ще бъде Струмска слава. Двубоят ще се проведе на стадион “Искър” в Самоков и ще бъде с начален час 18:00. Контролната среща ще е закрита за фенове и представители на медиите.

публикувано на 27.06.24 в 17:45

DOG FEST този уикенд в Пловдив

Тази събота и неделя Пловдив ще бъде под знака на първия по рода си нечуван и невиждан до сега фестивал за четириноги любимци и техните хора. Събитието се организира от  Български Киноложки Клуб и ще се проведе на територията на Plovdiv Stage Pаrk. Костадин Шанков, председател на Български киноложки клуб сподели акценти от програмата, която к акто..

публикувано на 26.06.24 в 17:57
Легендата Георги Василев

Георги Василев - сребърен медалист от Мексико 1968

Легендарният футболист  Георги Василев и р оден на 09.06.1945 година в Демирхисар, Гърция. Той е единственият пловдивски футболист със сребърен медал от олимпийски игри, извоюван в Мексико през 1968 година. Започва да тренира футбол през 1959 година в град Гоце Делчев. До 1963 г. играе за „Пирин“. След това преминава в „Локомотив“ (Пловдив) и носи..

публикувано на 26.06.24 в 17:55