Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Преобразяване на двора с декоративни елементи от Mr.Bricolage

Ако разполагате с двор, значи имате истинско богатство само за вас и то в пределите на дома ви. Може да го превърнете във вълшебно райско кътче, използвайки пространството и аранжирайки го по възможно най-добрия начин. Как обаче да постигнете такъв ефект в градината? С помощта на градински аксесоари, които ще ви помогнат с външното оформление.

Научете повече за декорацията на градината, избора на продукти и други важни моменти от грижата за екстериора в следващите редове, споделени от онлайн магазин Мосю Бриколаж.

Какви декоративни елементи да добавим в градината?

Когато става въпрос за декорацията на външното пространство, трябва да бъдете внимателни в подбора на подходящата украса за градината, както и други елементи, имащи декоративна стойност. Сред основните компоненти, които могат да допринесат значително за вида на външното пространство се определят:

1.  Декоративните фигури и статуи
Те са отлично средство за декорация. Съществуват както дървени фигури, подходящи за украса за градината, така и изработки от смола, метал и други материали. Изобразяват различни животни и се предлагат в практични и големи размери.

2.  Водни елементи
Поставянето на водни елементи е много добър избор за декорация. Може да заложите на градински фонтани с помпи, чешми и други.

3.  Растителност и начините за съхранението ѝ
Друг вариант за декорация е засаждането на различни растения. Има декоративни дървета, храсти, средиземноморски цветя, плодни храстчета, лози, иглолистни и други, които ще украсят градината по подобаващ начин.

Това са някои от основните елементи за декорация, които ще внесат уют и ще демонстрират вашето отношение към детайла при аранжирането на екстериорната домашна среда.

За какво още трябва да помислим при външното оформление?

Освен за украсата, която е много важна част от аранжирането на двора, трябва да помислите и за функционалността и удобството. От екипа на Мосю Бриколаж споделят следните направления, за които е препоръчително да е погрижите, в допълнение към декорацията:

1.  Градинско осветление
Сред най-популярните предложения за градина са соларните лампи, които черпят енергия от слънчевата светлина. Може да поставите и външни аплици с LED осветление.

2.  Градински мебели
При организиране на външното пространство, трябва да гарантирате удобството му. Това се постига чрез правилните мебели – маса и столове, люлка, шатра и други предложения ви очакват в каталозите на реномираните търговци, за да изберете.

Създаването на уютно и комфортно райско кътче на открито е изпълнимо, стига да помислите за най-важните неща, като стилност, функционалност, удобство и естетика. Вземайки предвид горепосочената информация и избирайки висококачествени продукти, ще получите истински оазис в рамките на дома ви


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36

Марица победи с 4:1 Гигант Съединение

Марица победи с 4:1 Гигант (Съединение) в контролна среща, която се игра в събота преди обяд на стадиона в “Кършияка”. Проверката бе трета за “жълто-сините”, като две от срещите завършиха с успех за състава. Тимът на Стойчо Драмов се представи добре с оглед на етапа от подготовката си. Всички футболисти от групата за мача взеха участие в него, като..

публикувано на 13.07.24 в 18:10

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 година. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40