Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава дали да касира изборите за ОбС в Пазарджик

Пазарджишкият административен съд ще решава дали да бъдат касирани изборите за общински съвет в Пазарджик. Делото е по жалба на трима кандидати за общински съветници.

При повторното преброяване в 37 секции са установени поредица от драстични нарушения, сред които - 300 липсващи бюлетини. В хода на делото беше назначено повторно преброяване в още 15 секции. Вещите лица са установили, че действителни бюлетини са отчитани като недействителни. Бройката е впечатляваща.

Единият от жалбоподателите - водач на листа, е бил ощетен със 77 гласа и то само от една секция. Ощетени са и останалите кандидати , които оспорват избора.

Председателят на ОИК Антони Върбев също потвърди пред съда, че има нарушения.

Днес страните в процеса представиха писмените си бележки. Очаква се решението на съда.

Вариантите са два- или ОИК да бъде задължена да коригира изборните резултати, което автоматично ще промени състава на Общинския съвет, или касиране на изборите за общински съвет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

публикувано на 06.08.24 в 12:28

"Полицай" Попов и "инспектор" Петров мамят пенсионери в Пазарджик

Полицията в Пазарджик отчита отново активиране на опитите за телефонни измами в региона. Използва се познатата схема, при която измамниците се представят за полицаи. Важен момент в обаждането е, че измамниците обикновено се представят за "полицай Попов" и "инспектор Петров". Те атакуват самотните възрастни хора психически, като им обясняват, че са..

обновено на 06.08.24 в 11:23

Изгоряха покривите на 2 къщи във вилната зона на Храбрино

Покривите на две къщи във вилната зона в село Храбрино изгоряха късно снощи, съобщиха от пожарната в Пловдив.  Имотите са в съседство и огънят бързо се е прехвърлил от единия покрив на другия.  Едната от къщите е обитавана от възрастно семейство, което усетило пожара и докато напускало имота си, успяло да сигнализира на тел.112.  Собствениците..

публикувано на 06.08.24 в 10:48

Преображение Господне е – празник на промяната и надеждата

На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне.  В Пловдив митрополит Николай отслужва светата литургия в едноименната църква в жилищен район „Тракия“, която отбелязва и своя храмов празник. На този ден по стара традиция се извършва освещаване и благославяне на ново грозде,..

обновено на 06.08.24 в 10:32

Силен вятър в Дунавската равнина, в Пловдив 34°

Жълт предупредителен код за силен вятър издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 10 области предимно в Северна България. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Сливен, Търговище и Русе.  Според прогнозата за времето през деня облачността ще е променлива,..

обновено на 06.08.24 в 10:32