Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пловдив чете" събира Младен Влашки и Васил Върбанов в "Преге" пред публика

| обновено на 15.06.24 в 12:12

По традиция в рамките на „Пловдив чете“ литературният изследовател доц. Младен Влашки води едно издание на предаването за света на книгите „Преге“ пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. Това се случи в събота, от 11.00 часа. 

Специален гост и съводещ на "Преге" бе журналистът, радио и телевизионен водещ Васил Върбанов, който представи свой плейлист по списание „Страница“. 

Предаването се излъчи на живо пред публика, като входът в Първо студио на Радио Пловдив бе свободен. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Димитрина Дойчинова показва живопис и графика в Радио Пловдив

В каталозите има пояснения за техниката и идеята на нейните картини. Повечето й графики са в класически графични техники, но има и авторска и ръчна сериграфия- експериментирани от нея.  Творчеството на Димитрина Дойчинова и ще бъде представено от художника Минчо Панайотов, който е първият й учител.

публикувано на 27.05.24 в 13:20

БНР празнува 24 май с литературно четене на журналисти- писатели

Журналистите - писатели от БНР ще отбележат празничния 24 май с участие в предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев". Специално издание на "Артефир", което се излъчва от 12.00 до 14.00 часа, е под мотото "Радио ПЕН Клуб".   Литературното четене, организирано от БНР и програма "Христо Ботев", е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 14:17

Премиера на пети том на "Великите европейци" в Радио Пловдив

Петият том от книжната поредица "Великите европейци" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив на 15 май, сряда, от 18.00 часа . "Ако се чудите къде през кампанията за европейските избори ще научите най-много за Европа, не разчитайте на кандидатите за евродепутати, а заповядайте в Радио Пловдив", отправя поканата към..

обновено на 15.05.24 в 11:26

Студенти от ПУ представят свои картини в Радио Пловдив

Студенти от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", катедра "Естетическо възпитание" от специалностите "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" и "Графичен дизайн с реклама", откриват изложба в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията включва живопис, графика и смесени техники под ръководството на проф...

публикувано на 09.05.24 в 07:43

Джеймс Уайли Трио с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани на следващото си събитие от програмата за този сезон – концерт на Джеймс Уайли Трио . Концертът е на 8 май,  от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.  Джеймс Уайли Трио (James  Wylie Trio) е в състав: Джеймс Уайли – саксофон, Михаил Иванов – контрабас и Алекс Лулудис – барабани...

обновено на 08.05.24 в 14:12