Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото "Дебора" заради неявили се свидетели

Днес трябваше да бъдат разпитани един от полицаите и още няколко свидетели, а след това и експертите, изготвили експертизите по делото. 

Тъй като част от призованите свидетели не се явиха, прокурорът от старозагорската районна прокуратура Ивелина Косева настоя пред съда да започнат разпитите на вещите лица, които бяха в залата, но адвокатите на охранителя Георги Георгиев се възпротивиха. 

Съдът прие аргументите им и процесът беше отложен за 26 юни, следващата дата, насрочена от съдебния състав. Определени бяха също дати за гледането на делото през юли и септември, тъй като по време на процеса трябва да бъдат разпитани 40 свидетели, а досега са проведени разпити на малка част от тях. 

Припомням, че охранителят Георги Георгиев, бивш приятел на момичето, беше обвинен в нанасяне на 18 порезни рани с макетно ножче, насилствено подстригване на косата на Дебора и нееднократни заплахи с убийство. Делото е засекретено, за да не се разкриват интимни подробности от живота на потърпевшата.


По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38