Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окончателно: ГЕРБ-СДС изпревари в Пловдив ПП-ДБ с 8%, "Възраждане" са трети

| обновено на 10.06.24 в 13:14


100% от изборните протоколи в Пловдив-град са вече обработени. ГЕРБ-СДС печели с 27.22%, като ПП-ДБ е с резултат – 19.14 на сто. Трета политическа сила в града е Възраждане с 15.78%. Има такъв народ получава 7,14 процента. 

С резултат от 6,62 на сто Величие изпреварва БСП, която получава 5,99 на сто. ДПС получава малко над 4 процента.

Под чертата от четири процента остават МЕЧ с 3,83 на сто, Синя България и Солидарна България.

По- малка е дистанцията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за евровота. Партията на Борисов води с 6 на сто пред ПП-ДБ, а БСП изпреварва Величие с 0,3%. 

Преференции разместват листата за народни представители само на ПП-ДБ. Четвъртият в нея Манол Пейков получава 2407 и измества втория Йордан Иванов, който има 767 преференции.  Водачът на листата Асен Василев е получил най- много преференции 3084. 

С най- много преференции е лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов - 5 530.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гори предприятие за преработка за отпадъци до Царацово (обновена)

Предприятие за отпадъци гори край село Царацово. 12 екипа на пожарната гасят огъня, на място има и линейка. Районът е отцепен в голям периметър от пожарната. Затворена е и отбивката към Царацово.  Няма пострадали хора, няма и опасност за населени места, тъй като село Царацово е на два километра от бушуващия пожар.  В близост до горящото предприятия..

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57

Пловдив е готов за срещата "Ботев" - "Панатинайкос"

Пловдивската дирекция на вътрешните работи увери, че е създала необходимата организация за охрана на обществения ред и безопасността на движението за футболната среща между отборите на "Ботев" и "Панатинайкос", която ще започне утре в 21 часа на стадион „Христо Ботев“. Преди, по време и след приключване на мача полицейски патрули ще следят за..

публикувано на 31.07.24 в 16:05

Вандали прерязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Неизвестни вандали са срязали въже на носещата конструкция на една от детските катерушки в екопарка в Стамболийски. При огледа е установено, че са прекъснати умишлено почти всички пластове на въжето непосредствено преди вътрешните метални нишки. В Стамболийски откриха общински екопарк Кметът на общината Петър Неделев обясни, че..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07