Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-вероятно пожарът в УМБАЛ "Свети Георги" е заради цигара

Автор:

Най-вероятната причина за пожара в пловдивската болница "Свети Георги " е незагасена цигара. Това съобщи пред БНР директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов.

"Малко след 21:00 часа е получено съобщение при нас за пожар на 11-ия етаж в болницата "Свети Георги" в Пловдив. Изпратени са 10 автомобила, като впоследствие се оказва, че е извършена евакуация на 24 граждани, включително пациенти от персонала на болницата. Пожарът е възникнал в стая на санитарките. Най-вероятно причината е небрежност при боравене с открит огън, тоест забравена цигара", обясни той.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив и организира среща със социолозите Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Първан Симеонов.    Дискусията е на тема ,,консервативно и/или либерално” и ще се състои в Регионалния исторически музей. Дискусионен клуб за консервативни дебати е създаден през 2022 година в Стара Загора..

обновено на 18.06.24 в 06:33

Променят маршрута на №37 в Пловдив

Променят от днес маршрута на линия №37 от градския транспорт в Пловдив , съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е в промяната в организацията на движение по ул. „Даме Груев“, която поема част от трафика след затварянето на Бетонния мост. За да се избегне завоят на автобусите към и от ул. „Охрид“, те..

публикувано на 18.06.24 в 06:33

Земен трус бе усетен в Пловдив

Средно по сила земетресение бе усетено в Пловдив около 20,20 часа тази вечер.  Трусът е бил със сила 4,3 по Рихтер, съобщава на интернет страницата си Националният институт по геофизика към БАН. Епицентърът е бил между Пловдив и Асеновград на дълбочина 5 км. Няма данни за пострадали и разрушения.

публикувано на 17.06.24 в 20:48

Тежък трафик заради затворения Бетонен мост и възстановеното жп движение през града

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов...

обновено на 17.06.24 в 17:11

Седем души са задържани за трафик на мигранти през Пловдив

Седем души са задържани за трафик на нелеаглни мигранти от Афганистан през нашата страна.  Чужденците са превозвани от българо-турската до българо-сръбската граница. 30-годишна българка от афганистански произход, двама сръбски граждани - на 22 и 23 години, и други четирима български граждани - двама 40-годишни, един на 35 и друг на 43 години -..

обновено на 17.06.24 в 17:09