Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Костов и Плевенска филхармония гостуват в Пловдив

| обновено на 11.06.24 в 13:26


На 13-ти юни, четвъртък, от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“, Плевенската филхармония ще представи концерт с авторски творби на границата между класиката и джаз музиката на Константин Костов и Христо Йоцов.
Под диригентската палка на маестро Борислав Йоцов ще свирят и солистите Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Василена Серафимова.
"Особеното при нас с Христо Йоцов е това, че сме и двамата джазови музиканти и сме по - познати на джазовата сцена в България и не само в България, но ето,че работим за развитието и на симфоничната музика." споделя изключителният пианист Константин Костов, който лично ще изсвири концерта си за джаз пиано и оркестър.
Подробности чуйте от разговора с пианиста Константин Костов, в прикаченото аудио.
Организаторите и артистите част от събитието, предоставят възможност за безплатно посещение на учениците на НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив на концерта - жест към подрастващите музиканти, който правят и други артисти. 
Концертът е част от "Камерна сцена Пловдив" и е в Културния календар на града за 2024 г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Литературно четене и дискусия с чешката поетеса Силва Фишерова

Чешката поетеса, белетристка и класическа филоложка Силва Фишерова гостува на Пловдив чете 2024 със съдействието на Чешкия център и с подкрепата на Чешкия литературен център и Моравската библиотека в Бърно. Литературно четене и дискусия ще е с участието на проф. Жоржета Чолакова и преводачката Нина Тодорова. Срещата е от 18 часа в Би Боп..

публикувано на 19.06.24 в 05:47

Николай Панайотов представя изложбата "Алафранга" в Пловдив

Художникът Николай Панайотов  представя най-новата си изложба в зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32.   Тя се нарича „Алафранга“ и съдържа експресивни живописни платна от последните творчески години на художника, както и провокативни 3D скулптурни инсталации, представящи различен и съвременен аспект на тема алафранга.  Базирайки се на..

публикувано на 18.06.24 в 06:30

Белгийският пианист Верстапен свири на Античния театър

Тази вечер на Античния театър ще се състои концерт на световноизвестния белгийски пианист и композитор Даниел Верстапен и гости Нина Николина, Любо Киров, „Магическите гласове“, Калин Вельов – перкусии и Дамян Йорданов – кавал, народен хор при Музикалното училище „Добрин Петков“ и спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия“. Събитието..

публикувано на 18.06.24 в 06:25

Жена - истории за Вселени

"Не съм от тези актриси, които си мечтаят. Аз имам щастието да работя с колеги, не само режисьори, но и актьори, на които наистина се възхищавам, и с които ми е приятно да работя. В ролите, които са ми предлагали винаги намирам нещо, което да ми е интересно и с което да се захвана. Има и такива роли, които отказвам, такива, които малко бягат от..

публикувано на 17.06.24 в 13:40

Изложба показва съкровищата на Пловдивската митрополия

В храм "Свети Димитър Солунски" в Стария град ще бъде открита изложба на богослужебна утвар и одежди "Из църковното минало на Пловдивската света митрополия". В нея посетителите ще могат да видят икони, църковна утвар и богослужебни одежди, които за първи път ще напуснат хранилищата на Пловдивската митрополия.  Изложбата се реализира със..

публикувано на 17.06.24 в 06:53