Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резултатите на БСП са катастрофални, подавам оставка

Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка, оповести лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели, нови председатели на женското движение и структурите на младежите и ветераните. Това означава и нови конгреси, уточни лидерът на БСП в оставка.

Благодаря на всички, които ни подкрепиха по време на изборите, беше хубава, жива кампания. 

Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност, - това е наказание за всички ни в политическата система. Този път протестният вот бе в негласуването.

Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макари първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета от хората.

Тази фрагментация означава нестабилност, и трябва да работим, за да се преодолее това.

Пълен провал е и поведението на българската социология - нито едно от предсказаните от тях социологии не се сбъдна, а и никой не улови движението на партия "Величие".

Стана ясно и че вляво няма нищо друго освен БСП. Всички останали приключиха, допълни Нинова. Стана ясно и че единствено БСП за България представлява лявото.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ГЕРБ може да предложи Борисов за председател на НС

  "Не трябва да подценяваме възможността Борисов да играе оригинални ходове. Например, изобщо няма да се учудя, ако утре ГЕРБ предложи него за председател на Народното събрание", коментира в студиото на Радио Пловдив социологът Андрей Райчев. Според него криза около избора на председател на парламента би била абсолютно безсмислена и изкуствена.  Според..

публикувано на 18.06.24 в 16:23

18 афтършока до обяд са усетени в Пловдивско и те ще продължат месеци

17 вторични труса са регистрирани след основното земетресение снощи от 4,3 по Рихтер, като най-силният вторичен трус от 2,8 по Рихтер бе регистриран в 11:29 часа. Афтършоковете ще продължат и в следващите дни, обясни доц. Пламена Райкова - Цанкова, ръководител на департамент "Сеизмология" към НИГГГ при БАН. Голяма част от тях не са били..

обновено на 18.06.24 в 14:26
Мария Пиргова

Каквото и да е правителството, то ще бъде нелегитимно

Въпросът е не дали ще има правителство, а на кого ще бъде това правителство? И дали гражданите ще имат някаква връзка с него. Това заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Мария Пиргова. Според нея има и още един въпрос, свързан с това дали властта ще бъде произведена от изборите или те не са произвели реалната власт в..

публикувано на 18.06.24 в 10:12

Предлагат по-високи цени на такситата в Пловдив и повече коли

Предложение за увеличение на цената на таксиметровите услуги и увеличение на таксиметровите автомобили, които ще работят на територията на община Пловдив предлага кмета Костадин Димитров за гласуване на сесията на ОбС този четвъртък. Предложението е на база подписка от Асоциацията на таксиметровите водачи, в която са защитени минималните и..

обновено на 18.06.24 в 07:41
Даниел Смилов

Очаква се кабинет между ГЕРБ и ДПС с подкрепата на ИТН

Какво можем да очакваме от започналите днес разговори за кабинет? По темата в програма "Ден след ден" - разговор с политолога доц. Даниел Смилов , програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Доц. Смилов посочи в анализа си, че очаква управление на ГЕРБ с ДПС, защото те имат желание да направят кабинет.  "Едва ли са необходими такива..

обновено на 17.06.24 в 16:31