Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са депутатите от Пловдив в 50-то НС?

Снимка: Димитра Лефтерова

Пловдив изпраща 12 народни представители в 50-то Народно събрание. Те са от 6 политически фомации. Най-много депутати се очаква да има първата политическа сила ГЕРБ-СДС, като вероятно те ще са четирима. Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" ще има трима пловдивски народни представители, а двама са от „Възраждане“. По един депутат ще имат БСП, ИТН и „Величие“.

Окончателно имената на пловдивските депутати ще станат ясни до дни, тъй като все още не се знае дали всички водачи ще влязат от Пловдив или ще предпочетат да станат народни представители от друг район. 

Такъв е случаят с ГЕРБ-СДС, където водач на листата е Бойко Борисов. Той може да избира да влезе в новия парламент от Пловдив или 25 МИР в София. От града под тепетата влизат още втората в листата проф. Даниела Дженева, Георги Георгиев и бившият заместник-министър на регионалното развитие Деница Николова. Шанс има и доктор Валерия Славова, която е пета в листата на ГЕРБ-СДС. Тя ще влезе в парламента, ако лидерът Борисов влезе от София.

Не е ясно и откъде ще влезе водачът на листата на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ Асен Василев. В листата на коалицията обаче със сигурност ще има разместване, заради преференциалния вот на Манол Пейков, който от четвърто го изстрелва на второ място. Ако Василев влезе от Хасково, депутатите на ПП-ДБ ще са Манол Пейков, Йордан Иванов и Стою Стоев.

От „Възраждане“ пловдивските депутати са Ангел Георгиев и Емил Янков. 

В 50-то НС влиза и Иван Петков от БСП, както и Станислав Балабанов от ИТН. 

Новата партия „Величие“ също има един депутат и това е лидерът й Николай Марков. 

ДПС вероятно от Пловдив няма да има народен представител, но това зависи от преразпределението на мандатите.

Пловдивска област ще има 11 народни представители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Променят маршрутите на две автобусни линии в Пловдив

Променят се маршрутите на автобусните линии № 11 и 36 в участъка на кръстовището на бул. ,,Александър Стамболийски“ и ул. ,,Кукленско шосе“. Промяната е по искания на граждани и поради реконструкцията на Бетонния мост и продължаващите дейности по полагане на тръби за южния обходен колектор на южното платно на ул. ,,Индустриална“ по..

публикувано на 22.07.24 в 08:40

Потушиха пожара между селата Рогош и Скутаре

Голям пожар се разрази между селата Рогош и Скутаре, община Марица, област Пловдив. Вятърът в района е спомогнал за бързото разпространение на огъня.  На място веднага са изпратени 7 пожарни автомобила с 20 служители. " Пожарът е между двете села. Към момента мога да кажа, че е овладян. Тръгнал е от нива, прехвърлил е пътя и е влязъл на..

обновено на 21.07.24 в 20:18

Състоянието на младия доброволец вече е стабилно

19-годишният доброволец Светослав Димитров, който пострада тежко при гасенето на пожарите в Сакар планина, към настоящия момент е в стабилно състояние.  Това съобщиха от университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, където се лекува. Жизнените му показатели са добри, контактен е, но му предстоят още операции. Младежът е със 75%..

публикувано на 21.07.24 в 20:16

Кола се запали на АМ "Тракия" край Калугерово, няма пострадали

Кола се запали на АМ „Тракия” около 14,30 ч. Това е станало в платното в посока към София, в близост до ханче Калугерово.  На място има полиция. Колата е изгоряла напълно, но няма пострадали хора. Пристигналите на място огнеборци са загасили и запалените около автомобила сухи треви. От АПИ съобщиха, че временно движението при км 75 на АМ..

публикувано на 21.07.24 в 15:33

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен , съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

обновено на 21.07.24 в 13:41