Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик ще излъчват Европейското на живо в парка

| обновено на 14.06.24 в 10:46

Община Пазарджик организира "Европейско в парка".  От днес до 14 юли, в парк "Стадиона" ще се излъчват на живо футболните мачове от Европейското първенство по футбол. За посетителите ще бъде подсигурен голям екран, с достатъчно места, а за децата е организирано пространство за игри и забавления. 

Събитието е част от концепцията на местната власт за съживяване на градските пространства, поясни заместник-кметът Таня Колчакова. Ако реакцията е положителна, ще се излъчват и други подобни събития, например олимпиадата.


"По този начин създаваме условия периодично хората да имат стимул да се събират заедно, да се получи по-голямо сближаване на съгражданите ни", изтъква Колчакова.  

"Пред самия екран ще имаме места за сядане и полягане. Има и къщички, в които могат да консумират обичайните за футболните мачове храни и напитки. За дечицата сме подготвили футбол на малки вратички. Ще има куизове за най-големите футболни фенове. Една от големите награди е билет за финала в Германия."

Част от оборотите ще отиват като дарения за спортните клубове в града. Целта е идеята да се развие и да се превърне в традиция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

След гонка по Подбалканския път са задържани 18 мигранти

Бус с мигранти е спрян от полицията край карловското село Васил Левски. В района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, след което форсирал с газ, за да избегне проверката. Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата..

публикувано на 10.07.24 в 13:03

Полицаи спряха нощен купон в Столипиново, трима в ареста

3-ма души от пловдивския квартал „Столипиново“ са задържани след конфликт с полицейски служители заради нарушаване на тишината в района през нощта. Минути след полунощ след получен сигнал бил насочен полицейски екип за нарушаване на нащната тишина на ул. „Сокол“. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава..

публикувано на 10.07.24 в 12:51

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Двама пловдивски лекари са арестувани за 72 часа за източване на Здравната каса. Районната прокуратура в Пловдив им повдигна обвинение за документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Касата.  Т ова е станало чрез съставяне на електронни документи с невярно съдържание – месечни отчети за извършена лекарска работа,..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17