Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-силният българин не успя да подобри рекорда си

Снимка: БНТ

Най-силният българин Мариян Димитров направи опит да постави нов рекорд. Той пробва да изтегли със собствени сили три закачени локомотива с общо тегло 250 тона. 

Димитров не успя, но няма да се откаже. Веднага след опита най-силният българин заяви: 

"Очаквах малко повече. Макар че си знаех, че ще стане така, понеже релсата там потъва и прави вдлъбнатина и много трудно да излезнеш от там. Става като дупка. Ама такива са обстоятелствата и условията". 

Той посвети опита си на малкия си син, като посочи, че не се отказва, каквито и да са обстоятелствата. "Счупен, скъсан, опериран - просто не се отказвам". 

За мен е най-важно първо да израстне виж и здрав и да се изучи и тоя сивия мускул да му е най-развит от всичките, допълни най-силният българин. 

Пловдивчанинът планира наесен да опита отново да изтегли 3-те локомотива с общо тегло 250 тона. 


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Университатя Крайова чака Ботев при загуба от Марибор

Стана ясен съперникът на Ботев (Пловдив) за Лигата на Конференциите, ако "канарчетата" загубят от Марибор в Лига Европа. "Жълто-черните" ще се изправят срещу Университатя Крайова във втория квалификационен кръг на третия по сила европейски клубен турнир. В първия двубой загубилият от сблъсъка между Ботев и Марибор ще бъде домакин на румънците. Двубоите..

публикувано на 19.06.24 в 18:00

Природата оживява в музея

Първият по рода си Природонаучен панаир в Пловдив вече е факт. Събитието се организира от Регионален Природонаучен музей- Пловдив и е финалният щрих на проекта „Музеят – удивителен свят на разнообразието в природата и живота“. Този панаир представя всички проведени активности в рамките на проекта чрез презентации, видеофайлове, изложби и..

публикувано на 19.06.24 в 17:39

Ботев срещу Панатинайкос, ако отстрани Марибор

Носителят на Купата на България Ботев Пловдив изтегли тежък съперник за втория квалификационен кръг в Лига Европа, ако преодолее словенския Марибор на старта на надпреварата. „Канарчетата“ ще се изправят срещу Панатинайкос в надпреварата, ако се справят със словенците.  Ако се справят с Марибор, пловдивчани ще гостуват в първия мач на 25 юли в Гърция,..

публикувано на 19.06.24 в 14:57

Iva: Изкуството извира от душата и то не бива да се продава

Група Iva носи свобода и идентичност, която приковава вниманието на публиката . Това е закодирано още в семейството на сестрите Ива и Елена Тодорови, които получават първите уроци от своя баща. Думите, които ги водят и винаги ще помнят  от него са: Търговците вън от храма! „Изкуството извира от душата и то не бива да се продава. Това са думи от..

публикувано на 19.06.24 в 09:46

Ботев подписа с датски вратар

Ботев Пловдив осъществи трансферен удар, привличайки датския вратар Ханс Кристиан Бернат, научи  Dsport . 23-годишният вратар вече е преминал медицински прегледи и е подписал с „канарчетата“ за 2+1 година. Бернат преминава в Ботев Пловдив, за да бъде новият титулярен вратар на отбора в Лига Европа. Датският вратар преминава в Ботев Пловдив като..

публикувано на 18.06.24 в 17:57