Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Такситата в Пловдив вдигат и дневната, и нощната тарифа

С по-високи минимални и максимални цени ще се движат такситата в Пловдив. 

Промяната бе приета по време на днешната сесия на Пловдивския общински съвет с предложение, внесено от кмета Костадин Димитров, след постъпила подписка от Асоциацията на таксиметровите превовачи. 

Минималната дневна тарифа вече ще е 1.19 лв., а максималната 1.80 лв./км. 

Нощем такситата в Пловдив ще работят с минимална тарифа от 1,29 лв./ км. и максимална от 1,90 лв./ км. 

Квотата за броя на таксиметровите автомобили в Пловдив остава 2 000, тъй като отпадна частта, която предвижащо увеличението им до 2 200.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажа на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. Днес текат..

обновено на 27.06.24 в 10:07

Медицината отново най-желаната специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

публикувано на 27.06.24 в 09:35

Бури, градушки и валежи над половин България днес

Днес над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони. В източната половина на страната през деня ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури в..

публикувано на 27.06.24 в 08:43
Проф. Христина Янчева

Проф. Христина Янчева е новият областен управител на Пловдив

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Това стана ясно след заседанието на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.  Проф. Янчева притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 до март тази година тя беше ректор на Аграрния университет в Пловдив.  Янчева заменя на поста Илия Зюмбилев...

публикувано на 26.06.24 в 17:02

НВО на Х клас в Пловдив с по- ниски оценки от средните за страната

Резултатите от Националното външно оценяване в 10 клас за област Пловдив сочат, че те са по-ниски от постигнатите в страната.  В топ три на училищата по български език и литература са: Математическа гимназия "Академик Кирил Попов" със средно 71,8 точки, Езикова гимназия "Иван Вазов"  и Езикова гимназия "Пловдив"  с 69,5 точки.  Средният резултат..

публикувано на 26.06.24 в 16:00