Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Славчев – Riverman представя „Сънувам те“

R.S. Riverman е изключителен музикант, който ни разкрива необятните възможности на бас китара. На 07.07.2024г. в предаването „Споделено“ той представи нова авторска композиция, в която пее заедно с Lina Nikol.

„Това беше предизвикателство за мен. Мелодията звучеше в главата ми, а Лина я пресъздаде блестящо. Тя има уникално усещане за музика“, споделя басистът.

Текстът е на Росен Кукошаров и Веселина Николова – Lina Nikol. В създаването на песента участват още музикантите Александър Славчев – китара и миксинг, Александър Васев –пиано, Васил Вутев – барабани. „Юлиян Янев мастерира песента, а Христо Михалков снима видеото. Той е басист на група П.И.Ф. и идваше на уроци при мен преди около 10 години“, разказа Riverman.

Част от снимките са направени в една горичка близо до Бистрица. Основното послание е за чистотата не само в природата, но и в човешките отношения.

„Тази песен е нещо съвсем различно. Вероятно няма да е в нашите самостоятелни албуми. Лина работи с продуценти в Лондон и записва предимно на английски език. Аз искам да се фокусирам върху инструментални композиции, които ще сложат началото на втори албум“, споделя Радослав Славчев.

Музикантът представи и част от песните включени в дебютния албум  „The Truth“. Излязъл в края на 2021 г., той е изцяло с негови композиции, които въплъщават вкуса му към мелодичността на баса.

Антони Рикев е съавтор на аранжиментите и на смесването, свири на китара, кахон и перкусии. В албума участват вокалистите Алана Алекзандър, Вас Джей Ангелов, Лина Никол, Елена Кокорска и Александър Славчев, който свири и на китара.

Една от двете инструментални пиеси е посветена на Джако Пасториус – негов вдъхновител. „Когато бях на 14, той беше първият басист, с музиката на когото се срещнах. Гледах уроците му и никой не ми беше казал, че това което свири е трудно.Този албум е моята визитна картичка пред света. Той е едно начало, което предстои да надградя“, сподели още Riverman.

Цялото интервю с Радослав Славчев – Riverman чуйте в звуковия файл.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Археологическа разходка в Средновековен Пловдив през юли

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази тази вълнуваща тема е акцент  в юлското издание на поредицата "Археология за всеки". Беседите са  подходящи както за любознателни хора от всички възрасти, така и за бъдещи археолози.  Екскурзоводът..

публикувано на 18.07.24 в 17:08

„Алтер его” - с усмивка за мързела и специален гост

Летните издания на „Алтер его” продължават. В жегите, когато сме в отпуска или усилено се готвим за нея, ще се заиграем с темата  за мързела. Освен това ще ви припомним едно забавно, но не и несериозно интервю с Крум Филипов.   Няма да ви подмине и поредният ни смехомаратон. А музиката този път ще бъде тонизиращ мелодичен рок! „Алтер его..

публикувано на 18.07.24 в 14:30
Дорина Ташева

Карти, етерични масла и една родова приказка

Дорина Ташева е холистичен психолог. Тя е завършила консултативна психология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Освен това, е специализирала базово ниво по позитивна психотерапия, към "Дружество по позитивна психотерапия в България". Тя е рейки мастер и енергиен психолог, треньор по емоционална интелигентност и сертифициран терапевт по..

обновено на 17.07.24 в 14:57

Кино на открито и боровинкови нощи през юли

Кино на открито на фестивала „Боровинкови нощи 2024“, на хижа „Амбарица“, в Централен Балкан. Една от най-трудно достъпните и отдалечени от населени места хижи, в България. Приказно място, където периодично, заедно с доброволци, се организира фестивалът "Боровинкови нощи", в който се включва и екипът на „Кинематограф“, за да сподели..

обновено на 16.07.24 в 14:34

„Алтер его” – за графоманията и зевзеците с усмивка!

Насред лятната жега се задава разхладителният анти-циклон на „Алтер его”. Ако предпочетете нашата компания, може и да не съжалявате, защото ще засегнем ненатрапчиво темите за графоманията и зевзеците не без помощта на нашите гости (ще разберете кои са те, ако ни слушате). Очаквайте един лек и лежерен радио-хепънинг, в който ще звучи весела..

обновено на 13.07.24 в 10:14