Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе "Градът не забравя" на Богдан Русев

| обновено на 09.07.24 в 10:06 | Интервю

Завършващият роман "Градът не забравя" от трилогията за Бързаков и Филипова излезе от печат на 18 юни. Този път заплетеният случай започва от Пловдив, но води в София, а залогът — повече от сериозен: животът на психоложката Агнес Филипова. 

В тази трета част от нашумялата поредица гениалната д-р Филипова и Бързаков най-сетне са решили да бъдат заедно, полицията в Пловдив вече им има голямо доверие и сякаш животът прави завой в щастлива посока към безоблачно бъдеще.

Един ден обаче Агнес Филипова изчезва. Като че ли без следа. След първоначалния шок, отчаянието си и безсилието на полицията Бързаков решава да действа сам, и да разкрие не само местонахождението на своята любима, но и тайна на повече от 20 години.

Богдан Русев и издателите от "Софтпрес" обещават това да е финалното приключение от поредицата. Сюжетът разкрива сенчестите истини не само за силните на деня, но и за миналото на двамата главни герои, както и за техните семейства. Авторът е приготвил изненада за читателите, които ще се зарадват да срещнат познати герои от друга негова поредица — хора, на които Бързаков ще се научи да има доверие и от които ще потърси помощ.


Цялото интервю с Богдан Русев е в звуковия файл. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Галерия „Сигна“ със сборна лятна изложба на известни творци

Галерия „Сигна“ представя сборна лятна експозиция с творби на около 20 автора – живопис и малка пластика. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август. „Сборната изложба представя творби на автори, с които работи нашата галерия. Наблюдаваме във времето какво се търси и харесва от публиката. И подбираме и творбите, които да..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Кръстьо Лафазанов е кОмикадзе!

Открихме любимия на хиляди българи актьор Кръстьо Лафазанов в разгара на лятото насред германската провинция Баден- Вюртемберг, където договаря дати за своя стендъп концерт  "КОмикадзе на кръстЮпът".  Той любезно откликна на молбата ни за интервю и благодари за интереса  на пловдивчани към него. Доволен е от лятото, въпреки жегите и натрупаната..

публикувано на 17.07.24 в 16:55

Изложба за Любен Каравелов гостува в Карлово

Изложбата „Любен Каравелов 1834-1879 – Модерният политик“ на Дирекцията на музеите в гр. Копривщица гостува на Историческия музей в Карлово, в навечерието на 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Експозицията представя жизнения и революционния път на Любен Каравелов –личност, чийто житейски, творчески и идеен път трудно може да..

публикувано на 17.07.24 в 08:54

Пловдив заедно в Деня на ашурето

„ Ашурето ни обединява и ни кара да се чувстваме заедно “ – около това послание се обединиха присъстващите от различни общности и религии в Деня на ашурето пред Джумая джамия в Пловдив. Празникът се отбелязва за 9-а поредна година. На традицията присъстваха областният управител Христина Янчева, заместник-кметът Савина Петкова, турският консул..

публикувано на 16.07.24 в 13:43

Писателят Николай Пеев с приказки от бъдещето

В студиото на Радио Пловдив се срещнахме с младия писател фантаст Николай Пеев, за да поговорим за неговата нова книга "Пепеляшка: окабелена". Това е четвъртата книга на автора след  „Седем писатели в Космоса“ (номинация „Еврокон“ 2022), „Интервюто“ и „Денят на инвикта“ (номинация „Любима книга“ 2016). В „Пепеляшка: Окабелена“: Домашните роботи..

публикувано на 16.07.24 в 11:55