Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК-ремонт ограничава движението по част от бул. Васил Априлов за два месеца

Променят се и маршрутите на градските автобуси по линиите №17 и №37

| обновено на 09.07.24 в 10:22

От днес до 15 септември се въвежда временна организация на движението по бул. „Васил Априлов“ в Пловдив в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица. Причината е подмяна на част от водопроводната мрежа и реконструкция на западното платно в посочения участък. Колите, включително и автобусите на градския транспорт, ще се движат двупосочно в източното платно на бул. „Васил Априлов“, съобщават от Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Заради ВиК-ремонта се променят маршрутите на градските автобуси по линии №17 и №37. Ето и промените:

Линия № 17

Посока:  Кв. ,, Прослав“ – ж.к . ,,Тракия“

Булевард ,,Шести септември“ спирка №240- бул. ,,Шести септември 1“, спирка №115- бул .,,Шести Септември 2“ ,  десен завой по бул. ,,Васил Априлов“ спирка №312 – ресторант ,,Шери“,  и по маршрута определен с Общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия № 37

Посока:  Кв  ,, Христо Смирненски“- Авторемонтен завод

Булевард ,,Копривщица“ спирка №313- срещу Хотел ,,Бордо“, десен завой по бул. ,,Шести Септември“ спирка №115- бул. ,,Шести септември 2“ , спирка №116 – Второ ДКЦ и по маршрута определен с Общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.




По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БСП-Пловдив: Арестът на Златомир Дьовленски е политическа поръчка

Градскиат съвет на БСП - Пловдив изказва пълна подкрепа  за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града. Това пише в декларация, изпратена до медиите от местната структура на социалистите в Пловдив. В нея се посочва, че в БСП са обезпокоени от вчерашния..

публикувано на 09.07.24 в 10:20

Внимание, горещо време!

За цялата страна за днес е в сила жълт код за опасно горещо време. Бъдете внимателни – очакват се много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. В днешния вторник времето отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат с още 2 – 3..

обновено на 09.07.24 в 09:27

Кола се обърна по таван на изхода на Пловдив в посока Калековец

Катастрофа затруднява движението  на изхода от Пловдив в посока за Калековец. Пътното произшествие е до моста към Рогошко шосе, съобщават очевидци в социалната мрежа.  Лек автомобил се е преобърнал по таван. На място да изпратени екипи на полицията и пожарната.  Няма информация за пострадали.

публикувано на 09.07.24 в 09:27

Театър на открито довечера в парк "Ружа" в Пловдив

Парк "Ружа" в пловдивския район „Западен“ ще се превърне довечера в театрална сцена на открито. Там ще бъде представен спектакълът "Докато смъртта ни раздели" , който е част от програмата на фестивала „Включи квартала – Театър в парка“.  Театралните вечери в парковете на Пловдив са отворени за всички хора, без значение от възраст, пол, етнос,..

публикувано на 09.07.24 в 08:51

Почит към Иван Вазов 174 години след рождението му

България чества 174 години от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Той е роден 9 юли 1850 г. в Сопот и умира на 22 септември 1921 г. в София. Кулминацията на тържествата е днес в Сопот, родния град на писателя. В 9 часа в църквата „Св. св. Петър и Павел” ще бъде отслужена тържествена литургия за рождението на Вазов.  На..

обновено на 09.07.24 в 08:45