Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

Близки на убития Митко от Цалапица и днес протестират пред Съдебната палата

| обновено на 10.07.24 в 08:28
4
Снимка: БНТ

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост. 

Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна. 

Припомням, че Бизюрев беше заподозрян за убийството на Митко от Цалапица, но още преди да бъде намерено тялото на младежа, той избяга и се укри от правосъдието в Германия. Съдът издаде Европейска заповед за ареста му, но едва след четири месеца Бизюрев беше задържан, а през март беше екстрадиран у нас. 

Той беше изслушан като свидетел по делото на двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови. От показанията му стана ясно, че само той е удрял Малинов, но ударите са били по тялото, не по главата. Според твърденията му след нанесения побой над Малинов, той все още е бил жив. 

Случаят предизвика широк обществен отзвук, като близки, роднини и жители на Цалапица продължават да протестират с искане цялата истина за убийството на Димитър Малинов да излезе наяве.

И днес близки и роднини на убития Димитър Малинов се събраха пред съдебната палата и протестират, като настояват за справедлива присъда на Рангел Бизюрев. 
Протестиращите настояват за доживотна присъда без право на замяна за Рангел Бизюрев. Те очакват днес на делото срещу него да бъде даден ход и то да тръгне по общия ред. 
Освен това иска делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови да бъде приобщено към делото за убийство в Окръжния съд.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдивски фермер разиграва на търг "кралски пъпеш"

За първи път у нас се разиграва търг на „кралски пъпеш“. Инициативата е на един от най-големите фермери у нас - Красимир Кумчев от Пловдив. Пъпешът е отгледан в собствената му градина и е от японския сорт "Юбари", който е най-скъпият в света. Абсолютният рекорд е регистриран в Япония, където пъпеш „Юбари“ е продаден за 46 000 щатски долара...

обновено на 04.08.24 в 14:53

Основните храни у нас отново поскъпват

Цените на основните зеленчуци – краставици и домати тръгнаха нагоре , показват данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Вносните краставици поскъпват с близо 13%, а оранжерийните с 5 на сто. По – скъпи са и оранжерийните домати с 12 %. Само зеленият пипер е поевтинял с над 13 на сто. При зелето се наблюдава увеличение с над..

публикувано на 04.08.24 в 14:51

Тапа на АМ "Тракия" при Карнобат, задръстването е километрично

Километрично задръстване се е образувало на магистрала "Тракия" в района на Карнобат, заради катастрофа , съобщават граждани в социалните мрежи.  Тапата се е образувала на 336 км преди  Карнобат, в посока София. Шофьори съобщават в социалните мрежи, че в момента задръстването е  около 4-5 км. Някои отправят предупреждение да не се предприема..

публикувано на 04.08.24 в 14:36

Мъж от Стамболийски загина при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от четвъртия етаж.  Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални мигранти в кола на автомагистрала "Марица".  Около 5 часа тази сутрин арестуваният каналджия е опитал да избяга като се е промушил..

публикувано на 04.08.24 в 14:23

Кметът съобщи за паднали клони след кратка буря в Пловдив

Преди малко повече от час кметът на Пловдив Костадин Димитров написа на страницата си във Фейсбук:  „След кратката буря вчера вечерта в Пловдив има паднали клони. При оглед на терен снощи и след синхронизиране работата на “Градини и паркове” и служителите на Пожарна безопасност установих, че тази сутрин са обработени всички над 20 сигнала. Днес..

публикувано на 04.08.24 в 09:36