Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Над 1 млн. лв. кръвнина поискаха роднините на убития Димитър Малинов

Снимка: Радио Пловдив, Даниела Добрева

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели. 

На днешното разпоредително заседание защитата на подсъдимия поиска процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима свидетели, сред които близнаците Динкови и шестима експерти, изготвили съдебно медицинската и съдебно-психиатричната експертизи. Според адв. Делчо Джубелиев така ще се спести процесуално време.

Рангел Бизюрев беше вкаран с белезници в съдебната зала. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 до 20 години затвор до доживотен затвор без право на замяна.

Близките на Митко - майка му Атанаска Бакалова и сестра му Даная, поискаха общо 700 000 лв.  кръвнина (по 350 000 лв. за всяка от тях - б.р.), а бабите Минка Малинова, Руса Бакалова и дядото Тодор Бакалов внесоха граждански искове за нанесени неимуществени вреди за общо 400 000 лв. (100 000 лв. за Минка Малинова и по 150 000 лв. за Руса и Тодор Бакалови - б.р.) Те бяха конституирани и като граждански обвинители.

Общо гражданският иск на близките е за 1,1 милион лева.

Адвокатите на семейството Антоанета Николова, Димитър Марковски и Евдокия Кемалова поискаха делото да се насрочи за няколко дати, тъй като свидетелите са 37, а вещите лица са 16 и да бъдат разделени на групи.

Делото беше насрочено за гледане на 21, 22 и 23 август от 9.30 ч. и на 2 септември от 10.00 ч., като в последния ден ще бъдат изслушани експертите. 

Преди началото на делото пък, близки и роднини на убития Митко отново протестираха пред Съдебната палата с настояване за справедлива присъда и обединяване на делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови в Районния съд с делото за убийството срещу Бизюрев в Окръжния. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. За гасенето се активират и доброволци от цялата Пазарджишка област, съобщи..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52