Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят алманаха "100 години кану-каяк" в Първо студио на Радио Пловдив

Николай Бухалов, зам.- кмет на Пловдив и двукратен олимпийски шампион

Луксозният алманах „100 години кану-каяк“ ще бъде официално представен пред публика на 15 юли, понеделник, от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Автори на изданието са журналистите Ани Дончева и Николай Кръстев, работили по него в продължение на година и половина. 


Идеята е на федерацията, която това лято отбелязва 100-години организиран кану-каяк. Консултант на творбата е техническият директор Дамян Дамянов, дългогодишен треньор на националния отбор.

Три са основните глави в книгата: „Зала на славата“, „Центрове и клубове“, „Федерация“. В първата са групирани и представени 56-те носители на медали от олимпийски игри, световни и европейски първенства за мъже и жени. В изданието са публикувани над 500 снимки, осигурени от „Стартфото“, архива на БТА, както и от личните архиви на клубове и състезатели.

Авторите изказват специална благодарност за усилията и написаното през годините от Чавдар Калев, Стефка Заркова, Здравка Йорданова, Румен Минков, Илия Кисимов, Александър Недков, Нейко Дамянов, Петър Герчев, помогнали им много в тяхната задълбочена и всеотдайна работа.  
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Валентин Иванов с изложба в Културния център на Радио Пловдив

Младият художник Валентин Иванов ще представи своя изложба графика в Културния център на Радио Пловдив. В експозицията, която е първата самостоятелна на художника, се представят няколко графични цикъла. Теми, които разработва в своите офорти Валентин Иванов, са контрастът - мъжки и женски принцип, старост и младост, мотивация и..

публикувано на 10.07.24 в 08:25

"Пловдив чете" събира Младен Влашки и Васил Върбанов в "Преге" пред публика

По традиция в рамките на „Пловдив чете“  литературният изследовател доц. Младен Влашки води едно издание на предаването за света на книгите „Преге“ пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. Това се случи в събота, от 11.00 часа.  Специален гост и съводещ на "Преге" бе журналистът, радио и телевизионен водещ Васил Върбанов, който..

обновено на 15.06.24 в 12:12

Димитрина Дойчинова показва живопис и графика в Радио Пловдив

В каталозите има пояснения за техниката и идеята на нейните картини. Повечето й графики са в класически графични техники, но има и авторска и ръчна сериграфия- експериментирани от нея.  Творчеството на Димитрина Дойчинова и ще бъде представено от художника Минчо Панайотов, който е първият й учител.

публикувано на 27.05.24 в 13:20

БНР празнува 24 май с литературно четене на журналисти- писатели

Журналистите - писатели от БНР ще отбележат празничния 24 май с участие в предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев". Специално издание на "Артефир", което се излъчва от 12.00 до 14.00 часа, е под мотото "Радио ПЕН Клуб".   Литературното четене, организирано от БНР и програма "Христо Ботев", е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 14:17

Премиера на пети том на "Великите европейци" в Радио Пловдив

Петият том от книжната поредица "Великите европейци" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив на 15 май, сряда, от 18.00 часа . "Ако се чудите къде през кампанията за европейските избори ще научите най-много за Европа, не разчитайте на кандидатите за евродепутати, а заповядайте в Радио Пловдив", отправя поканата към..

обновено на 15.05.24 в 11:26