Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уебинар ни учи на равновесие между работа и личен живот

| обновено на 11.07.24 в 16:41 | Интервю

„Здравословен баланс между професионалния и личния живот“ е името на уебинара с вход свободен, който ще се проведе на 16-и юли, от 15:00 часа. Оргатизатори на събитието са сдружение „БГ Бъди активен“. То е част от инициативата "Ден на спорта в училище". 

През 2024 година, инициативата навършва 10 години. Поканата за регистрация за участие на училища и детски градини, вече, е отворена. До момента има направени 300 регистрации. През последната година е поставен и своеобразен рекорд, като брой участници – училища, деца и родители.

Денят на спорта в училище е национално събитие, посветено на насърчаването на физическата активност за здраве, при деца и подрастващи. „БГ Бъди активен“ има изградена мрежа от партньори и над 2000 училища и детски градини, от цялата страна. Събитието се провежда всеки последен петък на месец септември. Тази година датата е 27-и септември.  

„През тази година взехме под внимание няколко нови елемента. Един от тези елементи са именно групата на педагозите, учителите и директорите. Учителите играят ключова роля в нашето общество, но техните здраве и благополучие често остават на заден план. Инициативата „Ден на спорта в училище“, никога нямаше да постигне тези резултати без тях. Те са двигателят на събитието. Те организират, вдъхновяват и мотивират децата за повече движение, към по-устойчиво поведение и са един прекрасен пример. Затова решихме, през тази година, те да бъдат в центъра на нашето събитие. И едно от нещата, които решихме да направим за тях е въпросният уебинар. Но, той е отворен за всички, които се интересуват от темата и смятат, че може да им бъде полезна и интересна. Мисля, че тази тема е полезна за всеки един от нас, защото в днешно време балансът между професионалния и личния живот е изключително труден. В този уебинар ще разгледаме важни теми като профилактика и терапия на болките в гърба и кръста, справяне с хроничния стрес, контрол на диабет тип 2 и менопауза. Ще участват специалисти, които ще споделят ценни съвети и практически насоки. Изисква се единствето регистрация за участие. След като се регистрират, участниците получават и линка за включване“, коментира Румяна Киризиева, от Сдружението.

Допълнителна информация и линк за регистрация, може да откриете във фейсбук страницата на събитието или на страницата на „БГ Бъди активен“.

По повод провеждането на уебинара, от сдружение „БГ Бъди активен“ правят анкета сред учители, педагози и директори. На база получените отговори, те изготвят и програмата на уебинара. Резултатите показват, че 80% страдат от хронични заболявания като диабет тип 2. Над 80% живеят с хронична болка. Половината от тях или 50% изпитват хроничен стрес и само 35% спортуват активно. Затова и програмата на уебинара включва теми като : Възможен ли е живот без болка? Профилактика и терапия; Справяне с хроничния стрес;Роля на храненето в контрола на диабет тип 2; Менопауза и облекчаване на симптомите.

Румяна Киризиева е гост в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл. 


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” – за графоманията и зевзеците с усмивка!

Насред лятната жега се задава разхладителният анти-циклон на „Алтер его”. Ако предпочетете нашата компания, може и да не съжалявате, защото ще засегнем ненатрапчиво темите за графоманията и зевзеците не без помощта на нашите гости (ще разберете кои са те, ако ни слушате). Очаквайте един лек и лежерен радио-хепънинг, в който ще звучи весела..

обновено на 13.07.24 в 10:14

Книга за историята на Малево от последните 120 години

В НЧ „Отец Паисий 1909“ в родопското село Малево ще бъде представена книгата на директора на Регионалния етнографски музей – Пловдив доц. Ангел Янков „Градиво за старите родословия на село Малево, Долен Рупчос.  Историко-етноложко изследване“.   Монографията е изградена върху много богат изворов материал, включващ семейните, родовите и поселищни..

публикувано на 13.07.24 в 09:14
Снимка личен архив

Приказки от дъното на океана

публикувано на 12.07.24 в 18:10

6Fеst със специална лятна програма

14-ото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest в Пловдив продължава със специална лятна програма в трите дни 19, 20 и 21 юли. Входът е свободен. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на града. Момчил Цонев, организатор на събитието, сподели в ефира на Радио..

публикувано на 10.07.24 в 18:09

Кулинарни приключения с шеф Дидо този петък в Марково

Децата се учат, като изследват със сетивата си и в този ред на мисли кухнята е идеалното място за това! Освен това включването на децата в приготвянето на храна може да бъде полезно за тях и по ред други причини, като например да развият въображението си когато украсяват десерт, или да изградят някои основни математически умения, докато правят нещо..

публикувано на 10.07.24 в 17:34