Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказки от дъното на океана

12
Снимка личен архив

В горещия юлски следобед и в предаването "Вход свободен" скочихме в дълбините на океана, за да Ви разкажем една приказка, която ще Ви развълнува! Поемаме глътка въздух и се гмуркаме във фантастичния свят на Пламена Милева - виртуоз на подводната фотография не само в България, но и световно признат! Определя себе си като "русалка в един неподправен свят". И е вярно! Истинска и красива! Такива са и фотографиите й, "като от сънища, където всичко изглежда нереално...прекрасно". 

Прекрасна и безкрайно истинска е и взаимовръзката й с морето!

"За морето мисля като за един реално съществуващ разум, като една огромна сила, мощ на природата, която се крие в тази стихия, и с която ние винаги трябва да се съобразяваме, защото ние сме гости под водата. Тя си има своите закони и ние трябва да имаме респект към тази подводна среда." 

Тази година тя добави към колекцията си от над шестдесет награди и "най-престижното отличие" присъдено й от Underwater Photo Challenge - един от най-авторитетните в света подводни конкурси провел се само преди седмици в Шанхай. Това бе само един от поводите наш гост в предаването днес да бъде "безумно талантливата" Пламена Милева. С тези думи я нарича и известната Ина Димитрова, дамата поставила световен рекорд по гмуркане, достигайки 201 метра дълбочина в откритите води на Червено море. Това, което я свързва с таланта на Плами, са вълшебните кадри на двумесечната й дъщеричка Кая, запечатани завинаги от нейния обектив под вода. 

Впуснете се и Вие в нашето подводно приключение :) Дишайте дълбоко... Чуйте и вижте Пламена Милева! 






По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” – за графоманията и зевзеците с усмивка!

Насред лятната жега се задава разхладителният анти-циклон на „Алтер его”. Ако предпочетете нашата компания, може и да не съжалявате, защото ще засегнем ненатрапчиво темите за графоманията и зевзеците не без помощта на нашите гости (ще разберете кои са те, ако ни слушате). Очаквайте един лек и лежерен радио-хепънинг, в който ще звучи весела..

обновено на 13.07.24 в 10:14

Книга за историята на Малево от последните 120 години

В НЧ „Отец Паисий 1909“ в родопското село Малево ще бъде представена книгата на директора на Регионалния етнографски музей – Пловдив доц. Ангел Янков „Градиво за старите родословия на село Малево, Долен Рупчос.  Историко-етноложко изследване“.   Монографията е изградена върху много богат изворов материал, включващ семейните, родовите и поселищни..

публикувано на 13.07.24 в 09:14

Уебинар ни учи на равновесие между работа и личен живот

„Здравословен баланс между професионалния и личния живот“ е името на уебинара с вход свободен, който ще се проведе на 16-и юли, от 15:00 часа. Оргатизатори на събитието са сдружение „БГ Бъди активен“. То е част от инициативата "Ден на спорта в училище".  През 2024 година, инициативата навършва 10 години. Поканата за регистрация за участие на..

обновено на 11.07.24 в 16:41

6Fеst със специална лятна програма

14-ото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest в Пловдив продължава със специална лятна програма в трите дни 19, 20 и 21 юли. Входът е свободен. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на града. Момчил Цонев, организатор на събитието, сподели в ефира на Радио..

публикувано на 10.07.24 в 18:09

Кулинарни приключения с шеф Дидо този петък в Марково

Децата се учат, като изследват със сетивата си и в този ред на мисли кухнята е идеалното място за това! Освен това включването на децата в приготвянето на храна може да бъде полезно за тях и по ред други причини, като например да развият въображението си когато украсяват десерт, или да изградят някои основни математически умения, докато правят нещо..

публикувано на 10.07.24 в 17:34