Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОИК обжалва касирането на вота за съветници в Пазарджик

| обновено на 30.07.24 в 11:31
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Общинската избирателна комисия в Пазарджик обжалва решението на пазарджишкия административен съд за касиране на изборите за общински съветници. 

Един от мотивите е, че в момента тече съдебна процедура за установяването на противоконституционност на допълнителните разпоредби на Изборния кодекс, относно методиката за разпределяне на мандатите. 

Според председателя на общинската комисия Антони Върбев съдебното производство на административния съд, за касиране на изборите, трябва бъде спряно, до произнасянето на Конституционния съд. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение.  Аргументите в подкрепа..

публикувано на 30.07.24 в 13:57
Снимката е илюстративна

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността „40-те извора“. Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня. Ограничен е достъпът на пожара..

публикувано на 30.07.24 в 13:53

Актуализират цените и въвеждат нови услуги на общинските фирми на Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности,..

обновено на 30.07.24 в 12:20

Дебора не се яви на поредното дело срещу Георги Георгиев

Дебора Михайлова не се яви на днешния процес в Пловдивския районен съд  срещу  нейния насилник Георги Георгиев.  Момичето от Стара Загора е представлявана само от нейните адвокати.   Поредното заседание  на делото е фокусирано върху разпит на  свидетелите, които не се явиха на предишното заседане. Един от тях обаче отсъства и днес, което според..

публикувано на 30.07.24 в 12:19

Арестуваха "гастрольор" от Елхово, ограбвал жени в Пловдив

. Жена потърсила помощ във Второ РПУ, след като на бул. „Копривщица“ била вероломно нападната от мъж, който й нанесъл удари и издърпал дамската й чанта. След нападението грабителят избягал. В чантата имало голяма сума пари, два мобилни телефона, лични документи и вещи. След сигнала в полицията униформените бързо влезли в дирите на извършителя...

публикувано на 30.07.24 в 11:58