Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебора не се яви на поредното дело срещу Георги Георгиев

Дебора Михайлова не се яви на днешния процес в Пловдивския районен съд  срещу  нейния насилник Георги Георгиев.  Момичето от Стара Загора е представлявана само от нейните адвокати.  

Поредното заседание  на делото е фокусирано върху разпит на  свидетелите, които не се явиха на предишното заседане. Един от тях обаче отсъства и днес, което според защитниците на подсъдимия Георги  означава, че предстоят още заседания, тъй като и самата Дебора трябва да даде показания.  Самата тя обяви по-рано, че ще говори последна.  

Георги Гергиев е обвинен в нанасянето на прорезни рани с макетен нож, насилствено подстригване и заплахи за убийство на Дебора, с която тогава е бил в интимни отношения. По тази причина от самото начало делото се води при закрити врата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение.  Аргументите в подкрепа..

публикувано на 30.07.24 в 13:57
Снимката е илюстративна

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността „40-те извора“. Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня. Ограничен е достъпът на пожара..

публикувано на 30.07.24 в 13:53

Актуализират цените и въвеждат нови услуги на общинските фирми на Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности,..

обновено на 30.07.24 в 12:20

Арестуваха "гастрольор" от Елхово, ограбвал жени в Пловдив

. Жена потърсила помощ във Второ РПУ, след като на бул. „Копривщица“ била вероломно нападната от мъж, който й нанесъл удари и издърпал дамската й чанта. След нападението грабителят избягал. В чантата имало голяма сума пари, два мобилни телефона, лични документи и вещи. След сигнала в полицията униформените бързо влезли в дирите на извършителя...

публикувано на 30.07.24 в 11:58

С разпити на свидетели продължава делото "Дебора"

С разпити на свидетели в районния съд в Пловдив продължава делото „Дебора“.   Четвъртото заседание трябваше да се проведе в началото на този месец, но бе отменено за днес, заради ангажименти на защитниците на подсъдимия Георги Гергиев.   Той е обвинен в нанасянето на прорезни рани с макетен нож, насилствено подстригване и заплахи за убийство на..

обновено на 30.07.24 в 11:31