Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сурови глоби за "Ботев" и "Локомотив" след дербито на Пловдив

Задържаха футболен фен, ударил жандармерист

Ботев Пд и Локомотив Пд отнесоха солени глоби от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз след дербито между двата градски съперника от втория кръг на Първа лига.

Фенове на „канарчетата“ и „смърфовете“ се биха помежду си преди първия съдийски сигнал на „Колежа“, а след двубоя, завършил драматично 2:2, двата клуба ще трябва да заплатят и солидни парични санкции за случилото се по трибуните.

Ботев е глобен с общо 8300 лв и предупреждение за лишаване от домакинство, а Локомотив трябва да заплати 5300 лв и да възстанови щетите на стадион „Христо Ботев“.

За нерегламентирано използване на факли ПФК "Ботев" - Пловдив трябва да плати  имуществена санкция в размер на 300 лева.

За хвърлени факли на терена на канарчетата се налага имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети на терена опасни за здравето  ДК наказва "Ботев" - Пловдив с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За хвърлен предмет с последствие отборът се наказва с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За обидни и нецензурни скандирания е наложена глоба на жълто-черните в размер на 3000 лева.

За нерегламентирано използване на факли ПФК "Локомотив" гр. Пловдив е с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За възпламеняване на бомбички извън терена на смърфовете е наложена глоба от  2000 лева.

За обидни и нецензурни скандирания санкцията за отбора на Лаута е 3000 лева.

ДК задължава ПФК „Локомотив” гр. Пловдив да възстанови щетите на стадион „Христо Ботев” гр. Пловдив. 

Пловдивската полиция задържа футболен фен, причинил телесна повреда на служител на МВР.

По време на размириците пострадаха двама инспектори от Зонално жандармерийско управление – София, единият от които бе ударен по главата с твърд предмет. Установено е, че леката телесна повреда е нанесена с вендинг автомат за топчета, хвърлен от 35-годишен пловдивчанин. Той е задържан за 24 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Солени глоби за Ботев и Локомотив след дербито на Пловдив

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви глобите и наказанията за отборите и футболистите след края на втория кръг в efbet Лига. Двата отбора, които отнасят най-големи глоби са пловдивските Ботев и Локомотив, които играха един срещу друг на стадион „Христо Ботев“ (2:2). „Жълто-черните“ ще трябва да платят 8300 лева под формата на..

публикувано на 30.07.24 в 18:07

Отложиха Ботев Пловдив - Лудогорец

Двубоят от четвъртия кръг в Първа лига между носителя на купата на България Ботев Пловдив и шампиона Лудогорец е отложен по искане на пловдивския клуб, съобщават от Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз във вторник. Тази среща няма да се проведе по програма на 11 август от 21:15 часа на стадион "Христо Ботев", защото двата отбора..

публикувано на 30.07.24 в 18:00

Ботев обяви продадените билети за реванша с Панатинайкос

Ботев (Пловдив) обяви 12 000 продадени билета за реванша с Панатинайкос. Ето какво написаха "канарчетата": 12 000 вече си осигуриха място на "Колежа“ за реванша с Панатинайкос. На 1 август, четвъртък, от 21:00 часа Ботев се нуждае от вашата подкрепа, за да обърне нещата в своя полза. Вземете билет или абонаментна карта и подкрепете Ботев от стадион..

публикувано на 29.07.24 в 18:09

Локомотив пусна билетите за мача с Левски

Локомотив Пловдив пусна в продажба билетите за мача срещу Левски от третия кръг на първенството. Двубоят на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ е в петък (2 август), от 21:15 часа. Билетите за него са вече в продажба онлайн на eventim.bg и в партньорската мрежа на Ивентим: бензиностанции OMV, магазини Технополис, книжарници Orange, магазини..

публикувано на 29.07.24 в 18:04

"Ботев" и "Локо" със зрелищно 2:2 в дербито

"Ботев" и "Локомотив" направиха зрелищно равенство 2:2 в дербито на Пловдив в мач от втория кръг на Първа лига. Пред почти пълните трибуни на стадион "Христо Ботев"  Никола Илиев откри резултата за "канарчетата" в 18-ата минута. Символиччните домакини доминираха през първата част и направиха няколко пропуска. Мичи Нтело изравни през втората част в..

публикувано на 29.07.24 в 00:27