Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът край Царацово, няма замърсяване на въздуха

| обновено на 01.08.24 в 08:13

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово, което се запали снощи. Пожарът беше локализиран през нощта и вече е потушен, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят.

При гасенето са пострадали двама огнеборци, пламъците нанесоха щети и на фирма за тежкотоварни превози в близост до пожара.

Заради догарянето на огнищата над района продължава да се носи дим, но вече не толкова гъст. Вятърът го разнася в посока Пловдив. Пътят към Царацово, отбивка от пловдивското Голямоконасрско шосе, е отворен за движение.

Станциите на РИОСВ не отчитат замърсяване на въздуха, съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева и допълни, че замерванията ще продължат през целия ден. 

Ситуацията е значително подобрена, започваме разчистване, за да погасим отделните тлеещи огнища, каза гл. инспектор Димитър Бришимов от пловдивската пожарна. 

Кметът на Царацово Димитър Петков опроверга твърдението, че заради пожара жителите на селото са напуснали населенето място.

Пожарът засегна и намиращата се до предприятието фирма за международни превози. Изгорели са два влекача. 

Двама пожарникари пострадаха леко. Единият е бил прегледан и освободен за домашно лечение с леки изгаряния, другият е с контузия на крака. 

Тепърва ще се разследват причините за пожара. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Полицейска охрана и промени в трафика заради мача "Ботев" - "Панатинайкос"

Полицията предприема мерки за  охрана на обществения ред и безопасността на движението заради мача между футболните отбори на Ботев Пловдив и гръцкия Панатинайкос, който ще се играе от 21 часа тази вечер на стадион „Христо Ботев“.   Дежурни патрули ще следят да не се стига до инциденти преди, по време и след мача. На изградените..

публикувано на 01.08.24 в 08:11
Атанас Запрянов

Военният министър пристига в авиобаза Крумово

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посетят 24-та авиобаза Крумово.   Двамата ще се срещнат с личния състав за участието на военните в гасенето на големите горски пожари у нас в продължение на трета поредна седмица. Ще бъде представена актуална информаци  за участието на Българската..

публикувано на 01.08.24 в 07:00

Пловдивските съветници гласуват новите цени на местните такси

Общинският съвет на Пловдив ще гледа промените в Наредбата за администрирани на местните такси и цени на услугите, с които се залага повишение на част от тях.  Актуализацията се предприема след обстоен анализ на дейността на общинските предприятия, като тя ще доведе и до повишаване на качеството на предлаганите услуги от общинските предприятия...

публикувано на 01.08.24 в 06:55

Запали се предприятие за преработка за отпадъци до Царацово (обновена)

Предприятие за отпадъци се запали край село Царацово. 12 екипа на пожарната гасят огъня, на място има и линейка. Районът е отцепен в голям периметър от пожарната. Затворена е и отбивката към Царацово.  Няма опасност за населени места, тъй като село Царацово е на два километра от бушуващия пожар.  В близост до горящото предприятия има фирма за..

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57