Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците от ПП-ДБ питат кмета за Небет тепе, ХГ и маршрутките

Групата на Продължаваме промяната – Демократична Бългапия критикува кмета и общинската администрация за забавени отговори на питания, които касаят проекта за Небет тепе и ремонтните дейности на Хуманитарната гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“.

 „Питането ни за оградата на Небет тепе е от 22 февруари, но до момента нямаме отговор. В същото време,от медиите разбираме, че откриването ще е през септември, но със същата ограда, за която сигнализирахме. Другото питане, което касае Хуманитарната гимназия е от 10 април“, заяви в началото на днешната сесия на местния парламент общинският съветник от ПП-ДБ Владимир Славенски. Той призова пловдивския кмет Костадин Димитров и общинската администрация да уважават работата на ОбС. 

Ново питане за контрола на така наречените маршрутки беше направено днес от групата на ПП-ДБ, тъй като са получени сигнали за нередности в тяхната дейност. 

Владимир Славенски, Николай Гюров и Тодор Токов алармират за множество нередности и липса на контрол върху маршрутките. Според получените сигнали има неспазване на разписанията, претъпкани бусове, опасно шофиране и неизпълнение на курсовете до край.

Тримата съветници питат какъв е срокът на договорите за обслужване на седемте маршрутни линии и ако те са изтекли  ако договорите са изтекли, планира ли общината да сключи нови. 

Те питат още какви мерки са предприети за контрол на дейността на маршрутките, колко са извършените проверки, извършват ли се курсове до съседни населени места и  има ли цялостна концепция за развитието на допълнителните вътрешноградски линии. 

Питане по време на сесията на Общинския съвет за състоянието на улиците в така наречената Бяла зона в район „Централен“ направи и общинският съветник от групата на БСП Костадин Палазов. Той е във връзка със сигнал на граждани, които се жалват от разкопани тротоари и мръсотия, в следствие на строителни дейности от частни инвеститори. 

От групата на социалистите искат да знаят какви спешни мерки ще се предприемат от общинската администрация зах възстановяването на тротоарите и улиците, а също и какви санкции ще бъдат наложени на дружествата, които не са ги възстановили.


По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушен е пожарът край Царацово, няма замърсяване на въздуха

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово, което се запали снощи. Пожарът беше локализиран през нощта и вече е потушен, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят. При гасенето са пострадали двама огнеборци, п ламъците нанесоха щети и на фирма за тежкотоварни превози в близост до пожара...

обновено на 01.08.24 в 10:39

Увеличават част от местните такси и цените на услугите в Пловдив

Без дебати Общинският съвет на Пловдив прие промените в Наредбата за администриране на местните такси и цени на услугите, с които се повишават част от тях.   Актуализацията се предприема след обстоен анализ на дейността на общинските предприятия, като тя ще доведе и до повишаване на качеството на предлаганите услуги от общинските предприятия.   От 1..

публикувано на 01.08.24 в 10:39

Сливат детските градини "Люляк" и "Каменица"

Детските градини „Люляк“ и „Каменица“ се сливат, решиха пловдивските общински съветници.  Управлението се поверява на директора на детска градина „Люляк“ Вяра Данева.   Официалният мотив на рокадата е, че базата на детска градина „Люляк“ на улица „Иван Вазов“ не е подходяща за отглеждане на деца в предучилищна възраст, а капацитът на групите е..

публикувано на 01.08.24 в 10:26

Шофьорка блъсна три коли при Коматевско шосе

44-годишна жена причини катастрофа заради неправилна маневра на кръстовище в Пловдив.  Инцидентът е станал около 8.40 часа сутринта на кръстовището между Коматевско шосе и бул. "Никола Вапцаров".  Автомобилът, управляван от жената продължил направо от лентата за ляв завой. Това предизвикало първо сблъск с една кола, после с друга, изчкаваща на червен..

публикувано на 01.08.24 в 10:16

3000 лева помощ за семейството, чийто дом беше ударен от мълния

С 3000 лева от бюджета на Пловдив ще бъде подпомогнато пловдивско семейство, чиито апартамент на улица „Александър Стамболийски“ изгоря, след като бе поразен от мълния на 23 юли. Това решиха единодушно общинските съветници.  Случаят изисква спешна намеса и финансово подпомагане на семейството, за да може отново да изгради своя дом, се казва в мотивите на..

публикувано на 01.08.24 в 10:06