Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливат детските градини "Люляк" и "Каменица"

Снимка: БГНЕС

Детските градини „Люляк“ и „Каменица“ се сливат, решиха пловдивските общински съветници. 

Управлението се поверява на директора на детска градина „Люляк“ Вяра Данева.  

Официалният мотив на рокадата е, че базата на детска градина „Люляк“ на улица „Иван Вазов“ не е подходяща за отглеждане на деца в предучилищна възраст, а капацитът на групите е ограничен.  

Къщата е паметник на културата, а Община Пловдив е съсобтвеник в нея и е необходим ремонт. От ПП-ДБ бяха категорични, че това предложение е нецелесъобразно. 

Веселка Христамян от групата на „Прдължаваме промяната-Демократична България“ обаче заяви, че не е необходимо само заради ремонт, да се пристъпва към сливане на две детски заведения. 

 „Не е мотив за сливане основанието, че трябва да направим ремонт на един от административните адреси на ЦДГ „Люляк“.  

По отношение на административната оптимизация, то няма да има промяна, ще има само един общ директор, но той ще управлява пет административни адреса, чудовищно е това“, каза Христамян. 

Ресорният заместник-кмет Владимир Темелков попита съветниците от ПП-ДБ са били скоро в детска градина „Люляк“ на улица „Иван Вазов“, която според него е с изключително лоша инфраструктуа. 

 „Затова съм направил това предложение“, каза Темелков и подчерта, че промяната ще е изцяло в полза на децата. С обединяването на двете детски заведения, което ще е факт от 1 септември, ще се намали административната тежест и ще се осигурят по-нормални условия от социално-битов характер. Ще се оптимизира и персоналът. 

За учебната 2023/2024 година 312 деца са записани и посещават двете детски градини. Преди около месец ресорният заместник-кмет Владимир Темелков реши да пенсионира директорката на „Каменица“, след недоволство на родители, които оповестиха, че новата детска градина на „Богомил“ е с протекъл покрив и сериозни течове. 

След вливането на „Люляк“, детска градина „Каменица“ ще разполага със сгради на пет адреса – на улиците “Хан Аспарух" 57, “Лъджене" 13, “Екзарх Йосиф" 4, “Иван Вазов" 16 и “Теодосий Търновски “7.


По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Глобиха фенове за сбиването на мача "Ботев"- "Локомотив"

Деветима футболни фенове са задържани за участие в сбиването  по време на мача Ботев – Локомотив, който се игра миналата неделя в Пловдив.  Събрани са доказателства за това, че деветима мъже на възраст между 20 и 46 години са съпричастни към сбиването на южната трибуна на стадион “Христо Ботев”.  Те са били задържани за денонщие в в Шесто..

обновено на 01.08.24 в 13:04

Неизправна земеделска техника пали пожари в Пазарджишко

През последната седмица в област Пазарджик са установени 46 нарушения на противопожарните мерки, наложени от областния управител Валентина Кайтазова. Най-честите случаи са неизправна селскостопанска техника. На земеделските стопани са съставени предупредителни протоколи за отстраняване на техническите проблеми в срок.  До тогава те нямат право да..

публикувано на 01.08.24 в 12:59

Без да работи "Екобус - Пловдив" натрупа 137 000 лв загуба

На 137 хиляди лева възлиза общата непокрита загуба на общинско дружесво „Екобус“, като само за миналата година тя е в размер на близо 109 хиляди лева. Останалите 28 000 лева са натрупани през предходни периоди. Това стана ясно от приетия от Общинския съвет годишен отчет и доклаз за дейността през 2023 година. Слави Георгиев от ГЕРБ призова..

публикувано на 01.08.24 в 12:31

Пренасочиха 180 000 лв. от инфраструктурни проекти за Спортния диспансер

180 000 лева възмезден безлихвен заем от бюджета на Община Пловдив се отпуска на Медцински център за рехабилитация и спортна медицина в града. Това решиха общинските съветници на Пловдив. Средствата се предоставят за изработването на технически проект за спешни ремотни дейности на базата, която е в незавидно състояние. Заместник-кметът..

публикувано на 01.08.24 в 12:21

12 арестувани при спецакция срещу престъпността в Пазарджишко

Трима обявени за полицейско издирване са задържани при спецакция, проведена на територията на област Пазарджик.  По време на операцията срещу битовата престъпност и нарушенията по пътищата са били проверени търговски обекти и заложни къщи. В два търговски обекта в Септември и Велинград са открити стоки- менте с логото на известни марки...

публикувано на 01.08.24 в 12:04