Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 арестувани при спецакция срещу престъпността в Пазарджишко

Трима обявени за полицейско издирване са задържани при спецакция, проведена на територията на област Пазарджик. 

По време на операцията срещу битовата престъпност и нарушенията по пътищата са били проверени търговски обекти и заложни къщи. В два търговски обекта в Септември и Велинград са открити стоки- менте с логото на известни марки.

Установени са извършителите на домова кражба, кражба на стопанска техника от хранителен магазин и на монети от вендинг автомат. Задържани са 4 човека притежаващи синтетичен канабиноид. 

Един шофьор е задържан заради управление под въздействието на наркотици.  

В резултата на акцията в ареста са общо 12 души. 62 акта и 184 фиша са издадени за нарушение на закона за движение по пътищата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Зам.-кмет се срещна с международните ансамбли, размениха си подаръци

Сувенири, грузинска ракия, пластики и шапки от фолклорни носии бяха част от подаръците, които участниците в Международния фолклорен фестивал в Пловдив подариха на зам.-кметът Пламен Панов. Това се случи на традиционната среща между Панов и артистите от всички трупи часове преди кулминацията, която е спектакълът на грузинскяи държавен ансамбъл..

публикувано на 01.08.24 в 14:00

Арестуваха рецидивист "ужилил" пенсионери с близо 7000 лева

Полицията арестува 47-годишен рецидивист, измамил възрастни хора в Пловдив. Негови жертви станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена, от които измамникът отнел общо над 2400 евро и 2000 лева.  Представяйки се веднъж за полицай и втори път за социален работник, измамникът влязъл в домовете на възрастните хора под предлог да предпази жилищата им от..

публикувано на 01.08.24 в 13:43

Глобиха фенове за сбиването на мача "Ботев"- "Локомотив"

Деветима футболни фенове са задържани за участие в сбиването  по време на мача Ботев – Локомотив, който се игра миналата неделя в Пловдив.  Събрани са доказателства за това, че деветима мъже на възраст между 20 и 46 години са съпричастни към сбиването на южната трибуна на стадион “Христо Ботев”.  Те са били задържани за денонщие в в Шесто..

обновено на 01.08.24 в 13:04

Неизправна земеделска техника пали пожари в Пазарджишко

През последната седмица в област Пазарджик са установени 46 нарушения на противопожарните мерки, наложени от областния управител Валентина Кайтазова. Най-честите случаи са неизправна селскостопанска техника. На земеделските стопани са съставени предупредителни протоколи за отстраняване на техническите проблеми в срок.  До тогава те нямат право да..

публикувано на 01.08.24 в 12:59

Без да работи "Екобус - Пловдив" натрупа 137 000 лв загуба

На 137 хиляди лева възлиза общата непокрита загуба на общинско дружесво „Екобус“, като само за миналата година тя е в размер на близо 109 хиляди лева. Останалите 28 000 лева са натрупани през предходни периоди. Това стана ясно от приетия от Общинския съвет годишен отчет и доклаз за дейността през 2023 година. Слави Георгиев от ГЕРБ призова..

публикувано на 01.08.24 в 12:31