Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пренасочиха 180 000 лв. от инфраструктурни проекти за Спортния диспансер

180 000 лева възмезден безлихвен заем от бюджета на Община Пловдив се отпуска на Медцински център за рехабилитация и спортна медицина в града. Това решиха общинските съветници на Пловдив. Средствата се предоставят за изработването на технически проект за спешни ремотни дейности на базата, която е в незавидно състояние.

Заместник-кметът Владимир Темелков обяви, че към днешна дата Община Пловдив е една крачка напред за решаване на проблемите на медицинския център, тъй като се кандидатства за сумата от 6,7 милиона лева по Опертаивна програма „Развитие на регионите“ за цялостното му възстановяване.

Осигуряването на средства за създаване на проект за ремонтните дейности на бившия Спортен диспансер е за сметка на пари, заложени за проектиране на нов мост на река Марица и връзката между районите „Южен“ и „Тракия“, което предизвика дебати в зала.

Слави Георгиев от групата на ГЕРБ подчерта, че изграждането на тези два обекта са важна част от вътрешната тангента на Пловдив, а за нея се изискват много усилия, за да се доведе до успешен край.

 „Затова не ми се иска да мисля, че ръководството на Община Пловдив не се отказва от изграждането на вътрешния ринг“, каза Георгиев.

Константин Георгиев от групата на „Съединени за Пловдив“ беше на същото мнение и призова да се осигурят средства за бившия Спортен диспансер от друго перо на бюджета.

Ресорният заместник-кмет по финанси Жени Петкова подчерта, че тези  обекти са изключително важни за Пловдив, но само част от парите за тях, се пренасочват към бившия Споретн диспансер, а за следващата година в общинския бюджет ще бъдат заложени още средства.

В момента лечебното заведение е в незавидно състояние, като на места в помещенията липсва дограма, има и пукнатини в част от стаите. Санитарните помещения, както и рехабилитационните зали не отговарят на съвремените номативни изисквания, поради което медицинският център не успява да се конкурира с частните структури.

За проектиране и строително-монтажни дейности има подписан договор. Владимир Темелков обаче обясни, че той ще бъде изпълнен само в частта му за създаване на технически проект, а в частта му за строителните дейности ще бъде прекратен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар във ферма край Маноле обгази Пловдив

Запалена патешка тор от птицеферма край село Маноле обгази тази вечер част от Пловдив. Задушлива миризма на дим се усеща в целия район "Южен", в "Тракия" , "Източен" и централната градска част, алармираха пловдивчани в социалните мрежи. Сигналът за пламъците в сметището на фермата за отглеждане на патици е подаден около 18.00 ч., съобщиха за Радио..

публикувано на 07.09.24 в 21:28

Регистрираха слаб земен трус край Девин

Слабо земетресение е регистрирано в района на Девин тази сутрин.  От Националния институт по геофизика, геодезия и география уточняват, че трусът с магнитуд от 2,9 по Рихтер е регистриран в 9.11 ч., на около 5,4 км югозападно от Девин, на 58 км от Пловдив и на 138 км от София.  Дълбочината му е 12 км. Няма данни за материални щети.

обновено на 07.09.24 в 16:53

Жител на Стамболийски завари колата си със забита кирка

Кола осъмна със забита кирка, случаят е от Стамболийски. Собственикът заварил тази сутрин возилото си „Форд фокус“ със забития инструмент в предния капак.  „Давам 5000 лв награда, който ми каже кой е извършителят!!!“, написа собственикът на колата в социалните мрежи.  Не е ясно каква е причината за вандалския акт.  Потребители коментират, че..

публикувано на 07.09.24 в 12:53

РИК - Смолян с член на ДПС, предложен от Дж. Чакъров, но не и от Пеевски

В състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян участва представител на ДПС, който бе предложен от упълномощени от Джевдет Чакъров членове на партията.  Съгласно публикувано решение на Централната избирателна комисия е назначен съставът на РИК – Смолян и в него не присъства предложеното име от представител, упълномощен от Делян Пеевски...

публикувано на 07.09.24 в 10:40

Полиция следи трафика заради кулинарния фест в Житница

Полицейски екипи ще осигуряват безопасността на движението в участъка между селата Калояново и Старо Железаре днес. Организацията се предприема заради очаквания интензивен трафик към село Житница, където от 9 ч. до 21 ч. се провежда събор с кулинарно шоу и музикално-танцова програма.  По време на събитието униформените ще следят и да няма..

публикувано на 07.09.24 в 08:18