Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигуриха 70 000 лева за ремонт на Братската могила

Ремонт  за 70 000 лева ще бъде направен на Братската могила в район „Западен“. Това решиха общинските съветници.

Сумата е отпусната на база конструктивно обследване на състоянието на мемориалния комплекс, което е приключило през юли. Целта на реновацията е мястото да започне да се използва за културни и туристически събития, обясни зам.-кметът Пламен Панов. 

В проекта ще бъде предвидено художествено осветление, ремонт на скулпторната композиция, обособяване на санитарни помещения. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Зам.- кметът Панов и участници в МФФ си размениха подаръци

Сувенири, грузинска ракия, пластики и шапки от фолклорни носии бяха част от подаръците, които участниците в Международния фолклорен фестивал в Пловдив подариха на зам.-кметът Пламен Панов. Това се случи на традиционната среща между Панов и артистите от всички трупи часове преди кулминацията, която е спектакълът на грузинския държавен ансамбъл..

публикувано на 01.08.24 в 14:00

Три проекта са на финал в конкурса за сградата на БНБ

Три проекта за обновяване на бившата сграда на БНБ в Пловдив са отличени от общо получени 42 предложения от страната и чужбина от инициативата „Трезор за идеи: Конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив“. Подборът е направен от експертното жури с председател зам.-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов...

публикувано на 01.08.24 в 12:24

"Балет без граници" събира звезди на Античния театър

Едно от най-престижните събития в областта на балетното изкуство в България през този сезон Международният фестивал "Балет без граници" ще се проведе в рамките на три поредни вечери на сцената на Античния театър.  Магията на нмузиката, професионализмът на участниците, впечатляващата сценография и изяществото на балетните спектакли ще бъдат представени..

публикувано на 01.08.24 в 12:22

Заместник-кметът Панов ще се срещне с участниците в МФФ

Заместник-кметът по култура на Пловдив Пламен Панов ще се срещне в общината с участниците в Международния фолклорен фестивал (МФФ). Според традицията, която се спазва всяка година, домакините и гостите си разменят протоколни подаръци в неформална обстановка. Тази година в Международния фолклорен фестивал участват Ансамбъл за народни танци..

публикувано на 01.08.24 в 06:35

"Огънят на Орфей" ни въвежда в духовното

От 4-ти до 14 август  2024 г. в община Златоград  се провежда за пореден път Международната лятна академия за изкуство и млади таланти „Огънят на Орфей“. Това е неговото 18-то издание, а поканените за участие преподаватели в творческите и майсторски класове са известни изпълнители, творци и педагози, участващи активно в културния живот на..

публикувано на 31.07.24 в 10:57