Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламна пожар в житен блок край панагюрското село Баня

| обновено на 01.08.24 в 17:01

От полицията в Пазарджик уточниха, че сигналът е подаден около 14.15 ч. в РСПБЗН - Панагюрище.

В резултат на високите температури, сухата растителност и наличие на вятър пожарът се е разпрострял и в горски фонд, като в момента е обхванал горска площ между селата Баня, Оборище и гр. Панагюрище. 

На място са изпратени екипи на пожарната в Панагюрище, Стрелча, Пазарджик. Мобилизирани са и лесничеи от ДГС-Панагюрище и съседни горски стопанства, уточни говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Гасенето е затруднено заради трудния терен.

От фирма "Асарел Медет" на мястото е изпратен булдозер и водоноска, както и представители на аварийно-спасителното звено в помощ на огнеборците. 

Пожарът е тръгнал от житна нива, но не се изключва огънят да е навлязъл в масива от друг пожар, предизвикан умишлено или не. Това допълнително ще се изясни. 

Към 18 ч. гори иглолистна гора, която е на еднакво разстояние между Панагюрище и селата Баня и Оборище. Кметът на Панагюрище Желязко Гагов каза:

"В момента е локализиран от страната на с. Баня, но са изгорели а ниви. За съжаление, пожарът обхваща вече е и борова гора. Няма опасност, за момента, пожарът да се разрасне към населените места". 

От Областната управа са осигурили дрон, който ще установи и приблизителния размер на огъня, предаде кореспондентът на БНР Невена Петрова.

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пожар лумна на сметището в Цалапица

Пожар избухна в сметището край Цалапица.   Първият сигнал е получен при видеонаблюдението в реално време на Регионалното депо за неопасни отпадъци там.  На мястото са изпратени  пет противопожарни екипа. От  централата  съобщават, че огънят е  в рамките на сметището и няма опасност за близките населени места. Екип на РИОСВ - Пловдив пътува към..

обновено на 01.08.24 в 18:16

Нова бонусна система въвеждат във ВМЗ - Сопот

ВМЗ - Сопот въвежда система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите си. Решение за това е взел Съветът на директорите след преговори със синдикалните организации, съобщават от държавната оръжейница.  Дружеството ще предоставя бонуси като добавка към месечните заплати на служителите си с цел равностойно и конкурентно..

публикувано на 01.08.24 в 16:30

Парламентарна комисия проверява кмета на Доспат за корупция

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършени от кмета на Община Доспат - Елин Радев.  След прегласуване, поискано от ГЕРБ-СДС, комисията бе създадена със 116 гласа "за", 63 - "против", и двама - "въздържал се". Според решението..

публикувано на 01.08.24 в 14:59

Без да работи "Екобус - Пловдив" натрупа 137 000 лв загуба

На 137 хиляди лева възлиза общата непокрита загуба на общинско дружество „Екобус“, като само за миналата година тя е в размер на близо 109 хиляди лева. Останалите 28 000 лева са натрупани през предходни периоди. Това стана ясно от приетия от Общинския съвет годишен отчет и доклаз за дейността през 2023 година. Слави Георгиев от ГЕРБ призова..

обновено на 01.08.24 в 14:34

Арестуваха рецидивист, "ужилил" пенсионери с близо 7000 лева

Полицията арестува 47-годишен рецидивист, измамил възрастни хора в Пловдив. Негови жертви станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена, от които измамникът отнел общо над 2400 евро и 2000 лева.  Представяйки се веднъж за полицай и втори път за социален работник, измамникът влязъл в домовете на възрастните хора под предлог да предпази жилищата им от..

публикувано на 01.08.24 в 13:43