Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията със сериозни мерки за мача "Локомотив" - "Левски"

| обновено на 02.08.24 в 10:23

Полицията ще осигури спокойното протичане на футболната среща на стадион „Локомотив“ тази вечер. В ход са комплекс от мерки за охрана на обществения ред, контрол и организация на движението в града във връзка с предстоящата футболна среща на стадион „Локомотив” между отборите на ПФК „Локомотив” и ПФК „Левски”, която започва в 21.15 ч.

В организацията за обезпечаване на сигурността и безопасността на движението ще участват униформени служители от полицията и жандармерията. Екипите ще патрулират около спортната зона и на територията на целия град и ще се намесват незабавно при получаване на сигнал за противообществена проява.  

Със заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол в периметъра на спортното съоръжение. Предвидена е и временна организация на движението с поетапно спиране на пътни превозни средства в следните отсечки:

-  по ул. „Лев Толстой”, от бул. „Санкт Петербург” до кръговото кръстовище с  ул. „Проф. Цветан Лазаров”;

-  по ул. „Проф. Цветан Лазаров” и ул. „Димитър Ризов” до бул. „Освобождение”.

За привържениците на гостуващия отбор е определен сборен пункт на разклона за с. Войводиново на път II-56. Те ще се насочат с полицейски съпровод към стадион „Локомотив“ през бул. „Цариградско шосе“ – кръгово кръстовище на п.в. „Скобелева майка“ – ул. „Ягодовско шосе“ – ул. „Цар Симеон“ – ул. „Недялка Шилева“ – бул. „Освобождение“. На ул. „Димитър Ризов“ и ул. „Проф. Цветан Лазаров“ е предвидено да паркират моторните си превозни средства, за чиято охрана също ще отговарят служителите на реда.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение униформените ще извършват щателни проверки на всички посетители.

Припомняме, че няма да бъдат допускани посетители с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и при извършване на нарушение установените от записите лица ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и Наказателния кодекс.


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кризисният щаб призова мерките на РЗИ да се спазват и утре

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика Кризисния щаб във връзка с пожара на сметището край Цалапица, което се запали снощи. Гасенето продължава и тази сутрин с тежка техника, която зарива с пръст тлеещото огнище, разположено на повече от 10 декара площ. От сутринта Пловдив е обгазен, като нивото на фини прахови частици..

публикувано на 02.08.24 в 11:17

Седем пъти са завишени нормите за ФПЧ във въздуха над Пловдив

Значително превишаване на нормите на фини прахови частици е регистрирано във въздуха в Пловдив, съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване в Община Пловдив Иван Стоянов, който и в момента е на мястото на пожара в Цалапица. Данните от измерванията на мобилните станции показват концентрация от 350 mg/m³ ФПЧ 10, съобщават от община..

обновено на 02.08.24 в 10:23

Продължава гасенето на сметището край Цалапица

Продължава гасенето на пожара на сметището край Цалапица, което се запали във вчерашния следобед.  Три екипа на пожарната цяла нощ останаха да дежурят на сметището в с. Цалапица. Около 22 часа снощи периметърът на огъня бе ограничен с помощта на булдозери.  На място е събрана тежка техника, която да започне „запръстяване“ на терена, съобщи..

обновено на 02.08.24 в 10:23

Слабо земетресение е регистрирано край Асеновград

Земетресение с магнитуд 2,2 по Рихтер е регистрирано снощи между Асеновград и село Моминско. Това съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.  Трусът е отчетен в 3,32 ч. Няма данни за щети. 

публикувано на 02.08.24 в 09:18

Локализираха пожара край Панагюрище

Пожарът между панагюрските села Баня и Оборище и град Панагюрище бе напълно локализиран късно снощи.  В овладяването на огъня участваха екипи от всички противопожарни служби в областта, горски служители и доброволци. В гасенето се включи и тежка техника от „Асарел - Медет“.  През цялата нощ на терен останаха дежурни екипи. Пожарът, който унищожи над..

обновено на 02.08.24 в 08:51