Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момченце от Пловдив прегазено на плажа в Созопол

| обновено на 03.08.24 в 12:23
Автор:

Тежко остава състоянието на детето, което бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол снощи. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка. 

Момченцето е от Пловдив, на 9 години, дошло на почивка със семейството си в Созопол, съобщи БТА. 

Настанено е с множество наранявания в реанимацията на университетската болница в Бургас.

"Състоянието на детето остава тежко. Има травми по главата и гръбначния стълб", заявиха от лечебното заведение. 

Трагедията се е разиграла малко след 20 часа снощи. Машината с включени светлини и сигнална лампа е почиствала пясъка след работното време на плажа, разказа концесионерът на плажа Кирил Спасов.

„Две дечица на възраст 9 и 10 години тичат след машината, застигайки я в гръб 9-годишното дете се качва върху устройството на трактора и се вози около 2-3 секунди, при което губи равновесие и пада в самото устройство. То представлява хидравличен барабан, който се движи обратно на посока на движението, събирайки отпадъците от плажа. Това се вижда на видеозапис на инцидента “

Усещайки, че има проблем, шофьорът спира машината. Успява да освободи заклещеното дете с подръчни средства. Веднага се обажда на Спешна помощ и линейка транспортира момчето до болницата в Бургас.

Водачът е тестван, не е употребявал алкохол и е с дългогодишен стаж. Той обаче е задържан от полицията за 24 часа. 

„За първи път имаме такъв инцидент, машината като цяло се движи бавно, на запалени светлини и буркан. Операторът не е видял детето. Апелирам особено родителите на по-малки деца да не ги оставят без надзор, защото понякога се стига и до по-тежки инциденти“, казва концесионерът.

Записът от инцидента, заснет от видеокамери на ивицата, вече е предаден на полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Засега въздухът над Пловдив е безопасен, но се очаква леко замърсяване

Напълно овладян е пожарът на сметището в Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева,  след заседанието на кризисния щаб от мястото на бедствието тази сутрин. Очакванията са то  да бъде окончателно  погасено до края на днешния ден.  Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съобщи ,  че според..

обновено на 03.08.24 в 11:41

"ТУКА Е ТАКА" - събира младежи в Чепеларе на двудневен фестивал

Младежкият фестивал "ТУКА Е ТАКА ФЕСТ ще превърне днес и утре красивия градски парк на Чепеларе в арена за забавления и танци на открито. Третото поредно издание на добиващия широка популярност двудневен фест ще радва жителите и гостите на родопското градче с разнообразна програма. Очаквайте рап с WOSH MC, RIBOKA, FEIS, реге със SEN I& THE..

обновено на 03.08.24 в 11:40

Среща с мексиканския писател Рейнол Перес Васкес

Среща с мексиканския писател и преводач Рейнол Перес Васкес ще се състои днес от 18,30 ч. в Малката Базилика в Пловдив. Организатор на проявата е Дружеството на пловдивските писатели. Рейнол Перес Васкес е роден през 1959 година в Агуалегуас, Североизточно Мексико. През 1985 година завършва журналистика в Университета на Нуево Леон...

публикувано на 03.08.24 в 11:39

Гореща събота, отново високи температури

НИМХ издаде поредното предупреждение за опасно горещо време днес за 18 области в страната. Сред тях са Пловдив и Пазарджик.  Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевична..

обновено на 03.08.24 в 09:21

41 сигнала за пожари само за ден (петък) в Пловдивско

Овладян е пожарът в открита база за изкупуване на черни и цветни метали в кв. "Изгрев". На място работиха пет пожарни автомобила и автомеханична стълба.  Пожарът е възникнал в късния следобед по време на работа.  Няма пострадали.  41 са сигналите за произшествия, получени в петък в Пожарната в Пловдив, от тях 30 са приключени. 

обновено на 02.08.24 в 21:35