Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малко по - прохладна неделя в Пловдив

Температурата в града под тепетата днес ще е около 35°

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни райони и там на места ще има краткотрайни валежи, а след обяд над Североизточна България и Родопите. Ще духа умерен, до силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в Пловдив - около 35°.

По Южното Черноморието валежи ще има преди обяд, а по Северното в следобедните часове и ще бъдат придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад, но по-късно след обяд по южното крайбрежие ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 28° и 34°. Температурата на морската вода е 27° - 28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Странджа, а след обяд над източните райони на Стара планина и Родопите и на места там ще превали и прегърми. По-значителни ще са явленията в Родопите. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

През повечето дни от новата седмица и в по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево, а температурите ще са близки до обичайните за първата половина от август. До средата на седмицата над източните и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там на отделни места ще превали и прегърми.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Столетово десетки участваха в бдението в памет на убит мъж

В карловското село Столетово десетки хора дойдоха да поднесат цветя, да запалят свещ и да се поклонят в бдението в памет на убития Борис Кисьов.  Възпоменателната проява бе организирана от  Инициативния комитет “Столетово - единни за справедливост”.  В бдението участва и синът на убития Нено Кисьов, който се е върнал от чужбина преди часове...

публикувано на 12.10.24 в 15:38

Загасиха напълно пожара в депото в Цалапица

15 часа след възникването на огъня вече напълно е потушен пожарът на регионалното депо за отпадъци в Цалапица, съобщиха от община Пловдив.  Локализираха пожара в депото на Цалапица Цялата тежка техника ще продължи да запръстява превантивно още няколко часа. По билото и откосите на депото са депонирани купчини пръст, за да може да се реагира..

публикувано на 12.10.24 в 14:53

Три села протестираха заради забавеното строителство на жп надлез

Жителите на селата Трилистник, Скутаре и Рогош излязоха на протест заради забавянето на строежа на новия пътен надлез в района на двете населени места. Протестираха пред строящото се съоръжение, за да изложат исканията си. Жители на Трилистник излизат на нов протест По първоначален план строителните дейности на обекта трябваше да завършат преди..

публикувано на 12.10.24 в 14:14

Потвърдиха кредитния рейтинг "ВВВ" на община Пловдив

Международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ (S&P Global Ratings) потвърди дългосрочния кредитен рейтинг „ВВВ“  стабилна перспектива на Община Пловдив.  Това сочи докладът от последната мисия на рейтинговата агенция, която се проведе през септември тази година.  Постигането на финансова стабилност и устойчиво развитие,..

публикувано на 12.10.24 в 12:20

Служител на фирмата е вероятният подпалвач в двора на "Чистота"

Камерите на общинското предприятие „Чистота“ са засекли евентуалния подпалвач в двора на фирмата вчера, съобщи заместник - кмета с ресор  екология Иван Стоянов.  Записите, на които се вижда заподозреният са предадени на Първо РПУ, което разследва пожара. Мъжът е служител на "Чистота". Припомням, че вчера сутринта в двора на фирмата се запалиха..

публикувано на 12.10.24 в 09:54