Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгоряха покривите на 2 къщи във вилната зона на Храбрино

2
Снимка: РСПАБ - Пловдив

Покривите на две къщи във вилната зона в село Храбрино изгоряха късно снощи, съобщиха от пожарната в Пловдив. 

Имотите са в съседство и огънят бързо се е прехвърлил от единия покрив на другия. 

Едната от къщите е обитавана от възрастно семейство, което усетило пожара и докато напускало имота си, успяло да сигнализира на тел.112. 

Собствениците на съседната къща били на почивка и достъпът на нея затруднил пожарникарите.

Общо 4 екипа са се борили с огнената стихия до сутринта. 

Няма пострадали при пожара, но щетите са сериозни, уточняват от пожарната.

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

публикувано на 06.08.24 в 12:28

"Полицай" Попов и "инспектор" Петров мамят пенсионери в Пазарджик

Полицията в Пазарджик отчита отново активиране на опитите за телефонни измами в региона. Използва се познатата схема, при която измамниците се представят за полицаи. Важен момент в обаждането е, че измамниците обикновено се представят за "полицай Попов" и "инспектор Петров". Те атакуват самотните възрастни хора психически, като им обясняват, че са..

обновено на 06.08.24 в 11:23

Преображение Господне е – празник на промяната и надеждата

На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне.  В Пловдив митрополит Николай отслужва светата литургия в едноименната църква в жилищен район „Тракия“, която отбелязва и своя храмов празник. На този ден по стара традиция се извършва освещаване и благославяне на ново грозде,..

обновено на 06.08.24 в 10:32

Силен вятър в Дунавската равнина, в Пловдив 34°

Жълт предупредителен код за силен вятър издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 10 области предимно в Северна България. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Сливен, Търговище и Русе.  Според прогнозата за времето през деня облачността ще е променлива,..

обновено на 06.08.24 в 10:32

В Мадан популяризират ползите от кърменето

Регионалната здравна инспекция в Смолян организира инициатива сред жени в Мадан по повод Световната седмица на кърменето.  Акцията за популяризиране ползите от кърменето ще се проведе от 10 до 14 часа днес в миньорския град. Експерти по промоция на здравето ще разпространяват сред бъдещи имайки информационни материали. Служителите на..

публикувано на 06.08.24 в 08:46