Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жива библиотека тази събота в Пловдив

Всяка година Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ отбелязва Международния ден на младежта, който се чества на 12 август. И тази година ще се проведат едни от любимите дейности на младите хора жива библиотека и форум театър. 

Жива библиотека стартира точно в 16:30 на 10 август/събота/ и е с вход свободен. В рамките на два часа в живата библиотека ще се включат вдъхновяващи и интересни личности, които ще влязат в ролята на „отворени книги“, за да споделят с аудиторията повече от професионалния и житейския си път и да спомогнат за по-добрата ориентация на младите хора в света на безбройните възможности. За да заявите вашето участие в Международния ден на младежта, може да последвате този линк: https://forms.gle/sDFgtgVB5j3yB13N6

Тази година, акцентът е върху кариерното развитие и ориентиране на младите хора, каза за Радио Пловдив Николай Николов от екипа на центъра. Той сподели в предаването "Вход свободен" кои са личностите-отворени книги, които са избрани в трите категории бизнес, образование, държавни институции. Чуйте повече в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Алтер его” - специален гост е Любен Дилов - Син

За книгата на Любен Дилов – Син „Антинародни приказки“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Това е симпатично томче с градски фолклор. Ще имаме и втори гост – афористичното острие Валентин Димитров. В нашия радио-хепънинг ще имаме удоволствието да разгърнем книгата му „Дефакто“ – афоризми, преведена на сръбски от водещия сатирик в западната ни..

публикувано на 13.09.24 в 17:33

Преоткриваме Пловдив през септември

Първата археологическа велообиколка в града под тепетата ще се състои на 22 септември 2024г. с начален час 10:00. Събитието се организира от Регионален археологически музей – Пловдив. Датата е избрана във връзка с Европейските дни на наследството и съвпада с Деня на независимостта на България.  В рамките на повече от час любителите на историята и..

публикувано на 13.09.24 в 16:45

Филмът “Ваклуш“ със специална прожекция в Пловдив, в неделя

Режисьорът Николай Василев празнува своя рожден ден, на 15 септември, с прожекция на филма „Ваклуш“, в Lucky Дом на киното, от 18 часа. Срещу нулев билет, пловдивчани и гостите на града могат да преживеят невероятната история на Ваклуш Толев, събрана в 100 минути. Това е 131 излъчване на филма. Точно преди година, режисьорът Николай Василев..

обновено на 13.09.24 в 13:54

„Лаута“ е домакин на фестивала “BEERLAND”

От днес до неделя парк „Лаута“ е домакин на фестивала “BEERLAND”. В програмата на фестивала е концерт с участието на Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, Керана и Космонавтите, Черно фередже, Светльо and the Legends, Rock’n’roll Train – трибют на AC/DC, „Атолука блус картел“. Пловдивските детски музикални школи също ще се представят на голямата..

публикувано на 13.09.24 в 08:41

Пълнолунието през септември и работата с женската сила

Най-смелото действие е да мислиш за себе си, на висок глас, казва преди време Коко Шанел, една от силните и отдадени жени на своето време. Силата на женския дух и душа вдъхновява, божествената женска сила променя. „Свещени води: Божествената женска сила“ е събитието, което ще събере жените в трансформиращ кръг, в пространството на..

обновено на 12.09.24 в 16:17