Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на пътя Съединение - Голям чардак започна

С тържествен водосвет стартира ремонтът на пътя между град Съединение и село Голям чардак.

Проектът предвижда основен ремонт на пътната основа и банкетите на 8-километровата отсечка, цялостно асфалтиране, отводняване, възстановяване на маркировката, сигнализацията и тръбната мрежа за оптични кабели.

Средствата в размер на 8 470 500 лв. са осигурени от МРРБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Калин Стоянов дойде в Пловдив за оставката на Георги Чергов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пристигна в пловдивската дирекция на МВР заради случая, при който 7-годишно дете застреля баща си на работното му място в сградата на Специализираните полицейски сили в Пловдив.  Убитият 49-годишен полицай Николай Филипов е бил служител на сектор „Специални тактически действия“.  Към 14 ч. министърът..

обновено на 13.08.24 в 13:48

Задържаха дързък бандит, ограбил и пребил пенсионерка в дома й

Дързък извършител на грабеж над възрастна жена разкриха пазарджишките криминалисти. Бандитът проникнал в къщата на 64-годишната обитателка и я заплашил да му даде всички налични пари и ценности.  Заплахите си той придружил с множество удари по главата и тялото на беззащитната жена. След като я пребил, крадецът взел чанта с лични документи, пари и..

публикувано на 13.08.24 в 13:33

Арестуваха насилник, пребил жена си

Млад мъж от пазарджишкото село Ивайло е задържан след побой над съпругата му.  Късно снощи в жилището им в Пазарджик избухнал шумен скандал, при който 38-годишен мъж от село Ивайло жестоко пребил нжена си, на 35 години.   След побоя тя успяла да потърси помощ, а пристигналите полицаи арестували насилника.  Той е задържан за престъплението по..

публикувано на 13.08.24 в 13:29

118 тона вода са използвани за гасене от въздуха на пожарите в Брезово и Хисар

Общо 68 пуска на над 118 тона вода извършиха два вертолета и екипажи от авиационната база в Крумово вчера, които участваха в борбата с пожарите в област Пловдив, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Вертолет AS 532 Cougar излетя в 17:28 ч., за да се включи в гасенето на огъня, обхванал сухи треви и храсти в землището на с. Черничево,..

публикувано на 13.08.24 в 11:24

Велинград узаконява незаконните ромски постройки

Община Велинград стартира процедура по узаконяване на незаконните постройки в ромските квартали на града.  Целта е домакинствата, които обитават къщите там, да получат правото и задължението да плащат данъци. Така ще се ограничи и незаконното ползване на ток и вода.  Предложението е на общинския съветник Атанас Рангелов, според който обитателите..

публикувано на 13.08.24 в 11:21