Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик осигури екипировка за планинските спасители

Община Пазарджик подари на доброволците от "Планинско спасяване - област Пазарджик" противопожарна екипировка. Тя включва десетки цели лицеви маски с 2 филтърни гнезда, филтри, огнеупорни ръкавици, боти, панталони и якета.

Сдружението вече има индустриален термовизионен дрон за специализирани спасителни акции, припомнят от община Пазарджик.

 „По този начин не просто увеличаваме способността на доброволците да гасят рамо до рамо с пожарните служби, а защитаваме тези, които защитават нас. Благодарен съм на всички, които се притекоха на помощ в най-критичните моменти през това лято“, заяви кметът Петър Куленски. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Чергов напуска шефския пост в Пловдив, МВР министърът поиска още три оставки

Една подадена и три поискани оставки – това е резултатът от посещението на вътрешния министър Калин Стоянов в областната дирекция на МВР-Пловдив след като вчера 7- годишно дете застреля баща си Николай Филипов, който е полицески инструктор по стрелба в сградата на специалните сили.  Стоянов заяви, че оттегля искането си за оставка на..

обновено на 13.08.24 в 17:30

118 тона вода са използвани за гасене от въздуха на пожарите в Брезово и Хисар

Общо 68 пуска на над 118 тона вода извършиха два вертолета и екипажи от авиационната база в Крумово вчера, които участваха в борбата с пожарите в област Пловдив, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Вертолет AS 532 Cougar излетя в 17:28 ч., за да се включи в гасенето на огъня, обхванал сухи треви и храсти в землището на с. Черничево,..

обновено на 13.08.24 в 17:30

С нов заем Община Пазарджик се разплаща с 200 местни работодатели

Община Пазарджик възнамерява да поеме нов дълг от 19,5 млн. лв. под формата на целеви заем. Темата ще бъде подложена на обществено обсъждане, което предстои на 16 септември от 16:30 в Пленарната зала на общинската администрация. Средствата са необходими за покриване на стари задължения към над 200 местни фирми, които си търсят парите по съдебен път...

публикувано на 13.08.24 в 17:29

Потушиха пожара край Златосел и Свежен

Около 100 пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местно население участваха в потушаването на пожара във вилна зона "Дондуково", между брезовските села Златосел и Свежен. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив, старши комисар Васил Димов.  По думите му,..

обновено на 13.08.24 в 15:04

Министър Стоянов дойде в Пловдив за оставката на Георги Чергов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пристигна в пловдивската дирекция на МВР заради случая, при който 7-годишно дете застреля баща си на работното му място в сградата на Специализираните полицейски сили в Пловдив.  Убитият 49-годишен полицай Николай Филипов е бил служител на сектор „Специални тактически действия“.  Към 14 ч. министърът..

обновено на 13.08.24 в 13:48