Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълния причини пожар в иглолистна гора над Барутин

Автор:

Паднала мълния е причинила пожар край доспатското село Барутин, съобщиха от полицията в Смолян. 

Инцидентът е станал в иглолистна гора в местността Башийската ливада. Изгорели са 15 декара насаждения, но благодарение на бързата реакция на пожарните екипи е спасена смесена гора на площ от 300 декара. 

В потушаването на огъня, който бе в труднодостъпна местност, се включиха три екипа на пожарната в Доспат и 20 служители на Държавното горско стопанство. Община Доспат са осигурили водоноска, а горското стопанство – верижна машина, с която е направен път, за да може да може противопожарните коли да стигнат до мястото на запалването. 

Още един пожар в сухи треви е възникнал край смолянското село Дунево, в близост до къща за гости. Предполагаемата причина е късо съединение в електропровод. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Снимка: ОДМВР- Видин

Голямо количество дрога иззеха в Септември и Пазарджик

Голямо количество наркотици иззеха криминалистите в Пазарджишко.  По време на полицейска операция срещу разпространението на дрога в Септември била извършена проверка в къща, в която живеела 21-годишна жена от пловдивското село Брестовица. Вътре полицаите открили два хартиени пакета и полиетиленова торба, в които имало ситно нарязана суха зелена..

публикувано на 15.08.24 в 13:10

За година с близо 18 % е нараснала средната заплата в Пловдивска област

С 6 процента се е увеличила средната брутна месечна заплата в Пловдив област през второто тримесечие на тази година в сравнение с първото. По данни на Териториалното статистическо бюро – юг тя е 1973 лева, като най- голям ръст в заплащането се отчита в дейностите „Култура, спорт и развлечения“ - с 15.4%, „Образование“ – над 11% и „Държавно..

публикувано на 15.08.24 в 11:40

Два слаби труса са регистрирани край Батак и Пещера

Земетресение с магнитуд 2,3 по Рихтер е регистрирано минути в 9.53 ч. тази сутрин на 7.1 км от град Батак, на 118 км от София и на 44 км от Пловдив.  Дълбочината на труса е 8,9 км, съобщи на сайта си Националният институт по геофизика, геодезия и география.   Няма данни за нанесени щети.  В 11.09 ч. с лабо земетресение е регистрирано и близо до..

обновено на 15.08.24 в 11:26

ВиК авария наводни центъра, стигна и до подлеза на "Гладстон"

Голяма ВиК авария наводни ул. "Княз Дондуков" в центъра на Пловдив, на метри от Радио Пловдив и сградата на Община Пловдив.  Мини фонтан с чиста вода непрекъснато блика на мястото, като рано тази сутрин се бе образувало малко езеро. Течащата вода бе стигнала чак до подлеза на ул. "Гладстон", където се бе образувал миниатюрен водопад.  Говорителят на..

обновено на 15.08.24 в 10:16

Върви ли към нов провал транспортният проект на Пловдив?

Въпроса задават в позиция до медиите общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив.  Според тях  модернизацията на градския транспорт е мисия невъзможна, а новата система за електронно таксуване се превръща в поредната глава от сагата на проваления транспортен проект.  "Вместо да се движи към развитото и модерно бъдеще, изглежда, че градът на тепетата..

обновено на 15.08.24 в 10:15