Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещото време продължава и в петък

Жълт код за високи температури е обявен за днес в 15 области на страната, а в района на Благоевград е сила предупреждение от втора степен - оранжев код.

Днес ще преобладава слънчево време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Около и след обяд над западните и централни части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. 

Ще духа слаб, а в източните райони, където и през втората половина от деня ще остане слънчево, умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София - около 34°. 

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Южен" строят нова детска градина за 5,8 милиона лева

Нова детска градина ще бъде построена на ул. „Константин Геров“  в пловдивския район „Южен“ в кв. "Христо Ботев-юг". В обявената обществена поръчка максималната определена цена от община Пловдив е почти 4 милиона 864 хиляди лева без ДДС или  5 836 307 с ДДС. Новата забавачка ще бъде за 150 деца от 3 до 6 години, които ще бъдат разпределени в шест..

публикувано на 16.08.24 в 09:23

Джевдет Чакъров се среща с членове и симпатизанти на ДПС в Мадан

Членове и симпатизанти на ДПС са поканени да присъстват на разширеното заседание на Областния съвет на партията в Смолян. На него ще присъства и председателят на Движението Джевдет Чакъров.  Съветът ще се проведе в град Мадан от 17,30 часа. Припомняме, че организацията на ДПС в Смолян подкрепи Ахмед Доган и поиска оставката на Делян Пеевски, а..

публикувано на 16.08.24 в 07:10

Измамниците с апартаменти остават в ареста

Пловдивският Районен съд остави за постоянно в ареста четиримата, отнели с измама три апартамента от пловдивчанин. Те бяха задържани предварително, а още една жена, с която се действали, бе освободена с мярка „подписка“.  Групата е обвинена, че с измама и заблуда те са успели да отмъкнат скъпите имоти на мъжа, който дълго време бе в неизвестност...

публикувано на 15.08.24 в 15:56

Арестуваха мъжа, заплашил с нож жена с куче

Арестуваха мъжа, който бе заподозрян за нападение над пловдивчанка, докато разхождала кучето си.   Жената подала сигнал за нападението, след като около 19 ч. във вторник, докато извеждала кучето си, непознатият се насочил към нея с нож в ръка и я заплашил. Полицаите от Четвърто районно са успели да установят и задържат заподозрения.  Версията на..

обновено на 15.08.24 в 15:40

Отстраниха ВиК аварията на центъра, възстановяват водоподаването

Отстраниха голямата ВиК авария, която наводни центъра и стигна до подлеза на "Гладстон". Започва възстановяване на водоподаването, като до половин час се очаква водата да бъде пусната до всички засегнати домакинства в центъра. Припомням, че жилищата останаха без вода повече от 20 часа. Аварията   възникна в късния следобед на сряда и..

обновено на 15.08.24 в 15:26