Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълния запали пожар в Балкана над село Васил Левски

3
Снимка: Фейсбук

Мълния запали билото на Балкана над карловското село Васил Левски, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Пожарът е пламнал преди около час. Жители на селото са сигнализирали на спешния телефон 112. 

Огнеборци от Карлово, водени от гл.инсп Тоню Чалъмов - началник на пожарната служба в Карлово и горски служители се качват към билото пеша, за да се опитат да предотвратят разрастването на огъня, уточниха от пловдивската пожарна.

Сухи треви са пламнали и по поречието на река Марица в пловдивския район "Източен". На място са изпратени  4 екипа на пловдивската пожарна, които в момента гасят пламъците.. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

МВР награди пожарникари, военни и доброволци от Пловдив

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов награди на церемонията днес 68 пожарникари, граничари, доброволци, горски служители, военнослужещи и граждани,  включили се в овладяване на пожарите, засегнали редица области в страната. С почетен знак на МВР III- та степен бяха наградени директорът на пловдивската пожарна..

публикувано на 16.08.24 в 16:52

Изправят пред съда двама, опитали да подкупят полицай и надзирател

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд двама мъже за опит да подкупят затворнически надзирален и патрулен полицай.  Първият случай е с осъден престъпник, предложил 400 лв. надзирател в Пловдивския затвор. Срещу парите той поискал служителят да внесе в килията му цял списък със забранени вещи, подготвени от негови роднини. Надзирателят обаче..

публикувано на 16.08.24 в 16:33

Потушиха пожар край гробището на Бачково

Пожар пламна в сухи треви до гробището на село Бачково, съобщи кметът на селото Христо Калчев. На място са били изпратени два екипа на противопожарната служба в Асеновград.  Бързата реакция на хората и навременната намеса на огнеборците са изиграли ключова роля за овладяване на пламъците.  Към момента пожарът вече е потушен, съобщи кметът Калчев...

публикувано на 16.08.24 в 15:48

Археолози откриха над 500 старинни монети при разкопки в Пловдив

Повече от 500 монети от различни епохи и  златна заготовка за изработка на ювелирни изделия, откриха археолози от Регионален археологически музей в Пловдив. Находките бяха открити при спасителни разкопки в подножието на Стария град.  Проучваният обект е в историческа зона "Филипопол - Тримонциум - Пловдив", която представлява групов паметник..

публикувано на 16.08.24 в 15:12

ВиК авария затруднява движението край център "Ескалибур"

Магистрален водопровод авариара на бул. Санкт Петербург. От ВиК- Пловдив предупреждават, че високите етажи на града могат да останат без вода.  За отстраняването на аварията се затваря за движение средната лента по бул. "Санкт Петербург пред развлекателния център "Ескалибур".  На място са полицейски служители, които регулират..

обновено на 16.08.24 в 14:05